loader
Foto

Arheologie și protecția mediului la "Gândește Verde"

Proiectele în derulare au făcut ca centrul Timișoarei să fie un imens șantier arheologic.

 

Constantin Mărăscu
Gândește Verde!

Timişoara poate fi considerat cel mai mare oraş şantier de când Primăria şi-a propus să remodeleze 3 pieţe (Piaţa Libertăţii, Piaţa Unirii şi Piaţa Sf. Gheorghe) şi câteva străzi care leagă respectivele pieţe.

Odată cu începerea lucrărilor arheologii au primit un front de lucru nesperat, "aur", după spusele prof dr. Florin Draşovean. Au fost descoperite multe vestigii istorice care au adus plusuri la ceea ce se ştia despre perioada evului mediu timişorean şi, mai ales, despre ocupaţia otomană (care, totuşi, a durat aproape două secole).

Şantierele s-au adăugat la cele peste alte 70 de alte şantiere existente pe teritoriul oraşului, aşa cum afirmă cu siguranţă primarul Nicolae Robu.

"Gândeşte verde" vă propune o vizită pe aceste şantiere dar şi o trecere în revistă a activităţii Agenţiei de Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu,. pentru că orice şantier aduce şi necazuri (praf, blocări ale circulaţiei ş.a.).

Imaginea : Adrian Covaci şi Iuliu Theer. Montajul: Ilie Silviu Mandravel. Realizator Constantin Mărăscu.

Reportajul este difuzat în premieră în cadrul emisiunii "Gândește Verde!" pe TVR 3 joi 20.02.2014 de la ora 22.00 (cu reluare vineri 21.01.2014 de la ora 5.30) şi pe TVR Timişoara vineri 21.01.2014 de la ora 19.00 (cu reluare sâmbătă 22.02.2014 de la ora 10.00).

4:00 Descoperă vestul

7:00 Timișoara CCE (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara