loader
Foto

Galerie foto

Casele de pământ din Banat

Generația foarte tânără, crescută preponderent în construcții de beton, are tot mai rar ocazia de a se familiariza cu modul tradițional de locuire. De aceea doi tineri arhitecți au organizat un atelier cu totul special.

 

Atelierul face parte dintr-o inițiativă mai amplă de valorizare a arhitecturii de pământ din Banat.

A avut loc la Muzeul Satului din Timișoara unde există acces la patrimoniul local al arhitecturii tradiționale. Am încercat prin două activități, una de vânătoare de comori și una de atelier de tencuieli, să expunem copiii la aceste realități cu care ei nu se mai confruntă în ultimul timp, mai ales în lumea urbană.

Mihai Buitaș este unul dintre ultimii constructori de case de pământ din Banat. În urmă cu 12 ani a construit sălașul din Nădlac, care poate fi vizitat la Muzeul Satului Bănățean. În cadrul atelierului de astăzi, el le povestește copiilor despre meșteșugul său.

Reportajul a fost realizat în cadrul proiectului Citizenship derulat de TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

(w882)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara