loader
Foto

Destinul poetului Iosif Caraiman

Sau despre patimile urmaşilor partizanilor anticomunişti ucişi în lupte, executaţi sau condamnaţi la închisoare.

 

Constantin Mărăscu
Sfinții necunoscuți ai Banatului

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Continuă seria dezvăluirilor privind anii întunecaţi 1947-1964 când o serie de oameni revoltaţi de instaurarea noului regim democrat au ales calea refugierii în munţi pentru a lupta cu forţele de securitate.

Poetul Iosif Caraiman avea mai puţin de un an când tatăl său Ion Caraiman din Feneş a fost ucis chiar în faţa casei de un pluton de securişti.

Nu a văzut momentul sau dacă l-a văzut nu avea cum să-l înţeleagă, dar toată viaţa a purtat povara numelui tatălui său. A fost greu să înveţe în şcoli pentru că mereu era mutat de la una la alta, iar despre locurile de muncă este şi mai greu de povestit.

A fost urmărit de securitate până în anul 1989. Rapoartele şi notele informative de la securitate încercau să demonstreze că este un om care luptă în numele tatălui său cu orânduirea socialistă.

Serialul „Sfinţii necunoscuţi ai Banatului” se difuzează pe TVR Timișoara marți 12.04.2016 de la ora 21.00 (cu reluare miercuri 13.04.2016 de la ora 12.30) iar pe TVR3 miercuri 13.04.2016 de la ora 21.30 (cu reluare joi 14.04.2016 de la ora 2.30). Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara