loader
Foto

"Ceasul artelor": o lună plină de teatru la Arad și reviste culturale la Timișoara

Un început de an cultural înţesat de evenimente. Parafrazându-l pe cel de Arad, decretăm cum că ne dorim o „lună plină de teatru” şi o lume înţesată de cărţi...

 

Luna ianuarie a acestui an înseamnă, pentru teatrul arădean, continuarea proiectului, inedit, de altfel, „Luna plină de Teatru”.

Discutăm cu Bogdan Costea – director al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, Arad despre cele 20 de spectacole, cu toatele la un preţ modic, întru bucuria iubitorilor de teatru: aceasta e oferta teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad pentru luna ianuarie.

20 este şi numărul anilor de când revista culturală „Orient latin” a văzut lumina tiparului. Un destin fericit, am putea spune, destin pe care, din păcate, nu l-a avut publicaţia „Dreptul la timp”. Despre viaţa şi moartea revistelor literare, despre importanţa acestora pentru pulsul literar al unui spaţiu discutăm la Ceasul Artelor împreună cu Ilie Chelariu – preşedinte al Fundaţiei culturale „Orient Latin” și cu George Schinteie – scriitor şi jurnalist.

Emisiunea “Ceasul Artelor” este difuzată pe TVR Timişoara  marți 7.01, la ora 20:30, cu reluare miercuri 8.01 la ora 11.30.

 

 

12:00 Baschet (R)

(Reluare)

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara