loader
Foto

Galerie foto

Cercetarea este o preocupare constantă la Universitatea Politehnica Timişoara

Cercetarea ştiinţifică a ocupat, şi în 2017, un loc de cinste în cadrul activităţilor derulate la Universitatea Politehnica Timişoara.

 

În cursul anului au fost demarate/derulate sute de proiecte, în cadrul unor competiţii interne, naţionale, internaţionale, au fost încheiate contracte cu mediul economic şi au fost organizate conferinţe internaţionale de prestigiu.

Universitatea Politehnica Timişoara a demarat un proiect de cercetare cu tema ”Dezvoltarea Tehnologiilor de Monitorizare a Spaţiilor Verzi Urbane prin Teledetecţie. Studiu Comparativ Timişoara – România și Beijing – China”, în parteneriat cu The Institute of Remote Sensing and Digital Earth (RADI), ce funcţionează în cadrul Chinese Academy of Sciences (CAS).

RADI este cel mai mare institut de cercetare în domeniu şi are ca obiective imediate cercetarea asupra modelării şi evaluării spaţiilor verzi urbane.

Ne vor fi alături la „Ora regiunii” conf.univ.dr. Liviu Ioan Cădariu-Brăiloiu, prorectorul Universităţii Politehnica Timişoara, precum şi coordonatorul proiectului conf.dr.ing. Sorin Herban.

„The way is not in the sky. The way is in the heart.” Plecând de la această pildă budistă, artista Manuela Marchiş îşi duce opera într-un alt soi de dimensiune, într-o interpretare foarte spirituală şi personală.

Opera ei se ocupa, în general, de redararea unui univers figurativ suprarealist, fluid şi volumetric, care îşi schimbă permanent reperele de contact. Artista caută ambivalenţa vieţii, misterul imaginarului transpus în materie. Desenele acesteia se clădesc pe structuri interioare ca o realitate sensibilă, căuta centrarea şi armonia prin contemplarea viului şi a frumosului.

Performance-ul audio vizual va fi prezentat în deschiderea oficială a Artouching Studio, din 27 ianuarie 2018, de la ora 20.00. Despre acest eveniment vor povesti artista Manuela Marchiş, dar şi curatoarea expoziţiei Livia Mateiaş.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 22.01.2018 la ora 20.00, cu reluare marţi 23.01.2018 la ora 12.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepţionat şi pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara

(w882)

10:30 Cântecul de acasă (R)

(Reluare)

11:30 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara