loader
Foto

Galerie foto

Cu acciză, fără acciză la "Totul la Vedere"

Nemulțumirilor transportatorilor le-a pus capac preconizata acciză pe carburant. După ce au ieșit la protest, guvernul a amânat decizia.

 

Brînduşa Armanca
Totul la vedere

Zilele acestea s-au făcut auzite numeroasele supărări ale transportatorilor din toată țara: taxele de tranzit, drumurile proaste, controale la tot pasul. Dar ceea ce le-a pus capac a fost decizia Guvernului de a introduce o acciză de 0,7 eurocenți pe litru de carburant, care ar ridica semnificativ costurile de transport și ar scumpi totul.

Transportatorii din Timiș, Arad și din toată țara au ieșit la protest cu camioanele, acciza s-a amânat, dar la București încă se poartă negocieri. Carașul n-a ieșit, dar sunt nemulțumiri legate de centura Caransebeșului blocată de peste jumătate de an.

În Timișoara, altă veste proastă: din 2014 se introduce o taxă de tranzit de 200 lei pentru fiecare tranzitare a orașului.

Despre toate acestea vorbim cu Alin Popovici și Octavian Sabău, transportatori membri ai Asociației Patronatului Transportatorilor Europeni 2002 și ai Consiliului Național Rutier și cu jurnalistul Daniel Dancea de la Radio Timișoara.

Emisiunea "Totul la vedere" este difuzată pe TVR Timişoara  joi 12.12 la ora 19.00 (cu reluare vineri 13.12 la ora 10.00).

 

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara