loader
Foto

Despre parcurile fotovoltaice la "Gândește Verde"

Energia verde este o opțiune sănătoasă pentru noi, pentru urmașii noștri dar și pentru Terra. Parcurile fotovoltaice prezintă mari avantaje dar au și dezavantaje.

 

Constantin Mărăscu
Gândește Verde!

Energia verde se poate obține din diferite surse iar una la îndemâna noastră este energia solară.

Au apărut foarte multe panouri pe diferite clădiri care aparțin unor instituții și ale unor cetățeni. În principal așa se poate obține cu costuri foarte mici apa caldă. Autogospodărirea energetică nu mai este doar o modă, ci o necesitate.

Pentru producerea energiei electrice este nevoie însă de investiții mai mari și de un teren de cel puțin un hectar. Așa au apărut parcurile fotovoltaice.

Nu toată lumea este însă încântată de aceste parcuri fotovoltaice și argumentele pertinente se referă la faptul că acestea au proliferat pe terenuri arabile și nu pe terenuri sterile, necultivabile. Se vorbește chiar de un atentat la siguranța alimentară...

Despre toate acestea discutăm împreună cu Marian Constantin Vasile (vicepreședinte CJ Timiș), Adrian Balint (director Asociație energetică) și Ion Sorincău (primar Moșnița Nouă) în ediția de sâmbătă 17 Mai ora 19.30 la TVR Timișoara.

Imagine Adrian Covaci. Montaj Cătălina Budescu. Realizator Constantin Mărăscu.

 

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

11:30 Istorii ascunse (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara