loader
Foto

Sarea în bucate

Un cooking show savuros. Reţeta? Se ia un bucătar bănăţean ocoş şi slobod la gură, uica Mihai, se asezonează cu o pofticioasă curioasă, Veronica Mihoc, se condimentează cu poveşti picante şi se serveşte pe nerăsuflate pe TVR 3 şi TVR Timişoara.

 

Galerie foto

 

Sloganul emisiunii este:  “Stomacul deştept ţine mintea sănătoasă!”. Sarea în bucate este un show gastronomic care promovează specificul bucătăriei bănăţene. Cele doua gazde ale emisiunii îi ajută pe telespectatori să redescopere tradiţia Banatului.

Veronica Mihoc este o moldoveancă venită de la Iaşi, pentru care bucătăria bănăţeană este o adevărată necunoscută. “Uica Mihai nu numai că m-a invăţat să gătesc bănăţeneşte, ci m-a făcut să simt adevăratul gust al Banatului. Până la el nimeni nu m-a convins să renunţ la borşul acru pentru supa strecurată sau la pârjoalele moldoveneşti pentru fasirtele de Banat.”

Uica Mihai, reşiţeanul, este cel care îi descifrează  Veronicăi în fiecare emisiune cartea de bucate, prezentându-i câte ceva din bucătăria regiunii: reţete tradiţionale, secrete bucătăriceşti dar şi reguli şi principii nutritive pentru un stomac sănătos. "Cel mai fericit in urma emisiunii Sarea în bucate e Florin Mihoc, soţul VeronicăiSă-ţi dea Dumnezeu sănătate, uico Mihaimi-a zis într-o zi, că de când găteşte Vera cu tine după fiecare emisiune încearcă reţetele acasă şi acum mănânc şi eu ca bănăţanul”.

(w640)
Emisiunea Sarea in bucate e o reţetă memorabilă şi deopotrivă o poveste care se poate spune în jurul mesei. Întâmplări, poveşti dar şi personaje fascinante condimentează reţeta emisiunii.

Prin priceperea de bucătar şi darul de povestitor în grai bănăţean al lui uica Mihai, scoase la iveală de curiozitatea şi prezenţa de spirit a prezentatoarei Veronica Mihoc, Sarea în bucate este o reţetă de televiziune de succes, care a depăşit graniţele Banatului, fiind un produs media difuzat in întreaga Românie pe TVR3, dar şi în Ucraina, Serbia şi Ungaria, prin posturile publice regionale, pentru comunităţile de români.

Emisiunea Sarea în bucate a fost distinsă cu premiul special al juriului la Festivalul Internaţional al Programelor de Televiziune şi Radio pentru Minorităţi, Ujgorod, Ucraina 2009 cu episodul „Ţiganii de mătase”.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara vineri de la ora 21:00 (cu reluare sâmbătă de la ora 12:00) iar la TVR 3 sâmbătă, de la ora 12:00.

0:30 Izolați în România (R)

(Reluare)

1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

 

#tvrtimisoara