loader
Foto

Galerie foto

Gastronomie și turism în Napoli, prezent și trecut în Bratislava

"Turist în lume" vă invită în Italia, la Napoli, pentru a afla istoria pizzei și la o plimbare prin Bratislava, capitala Slovaciei.

 

Laura Dumbravă
Turist în lume

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Știati că Napoli este capitala pastelor făinoase? Aici se produc 122.000 de tone pe an, adică 13% din producţia totală din Italia. Dar că „macaroni” provine din limba greacă de la „makarios” și înseamnă „fericit”?

Tot aici s-a inventat celebra pizza Margherita, cu mai bine de 130 de ani în urma, cu ingrediente care trimit la culorile steagului Italiei: roșii pentru culoarea roșie, mozzarella pentru alb și busuioc pentru culoarea verde. Iar istoria pizzei nu se oprește aici, fiind legată de o vizită celebră în acest oraș.

Bratislava, capitala Slovaciei, păstrează urmele celor 40 de ani de comunism. Locuitorii mai în vârstă își mai amintesc cum arăta vechiul oraș, înainte ca o treime din el să fie demolat pentru a se construi un pod.

Castelul Devin, catedrala Sfântul Martin, biserica Sfânta Elisabeta și alte monumente istorice au rămas însa în picioare și vorbesc despre istoria acestui oraș.

Emisiunea "Turist în Lume" se difuzează pe TVR Timișoara, joi 5.03.2015 de la ora 21.00 (cu reluare vineri 6.03.2015 la ora 12.30) iar pe TVR 3 sâmbătă 7.03.2015 de la ora 15.00 (cu reluare sâmbătă 7.03.2015 de la 21.30).

(w882)

22:00 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara