loader
Foto

La Ursici: TVR se vede la televizoare LED alimentate de panouri solare

La începutul lunii noiembrie TVR Timișoara v-a prezentat locuitorii primului cătun din România iluminat cu panouri solare. De acum sătenii au și televizoare!

 

Vest Exclusiv

După un trecut în întuneric, localnicii dintr-un cătun uitat de lume din Hunedoara au un viitor luminos. La propriu. Cătunul Ursici a devenit primul din România iluminat cu panouri fotovoltaice, cu sprijinul voluntarilor “Free Mioriţa”.

TVR Timişoara a reflectat evenimentul, iar acum s-a alăturat demersului iniţiat de voluntari şi a urcat, din nou, în Munţii Şurianu pentru a le duce oamenilor “lumină”. Şase familii care nu beneficiau de acces la informaţie au primit televizoare Led Ultraslim, adecvate sistemului de alimentare cu energie oferit de panourile fotovoltaice.

Echipa TVR Timişoara (Diana Neda-reporter, Dan Radivoi şi Mircea Plopeanu-cameramani) s-a întors din Ursici cu imagini nepreţuite şi cu sufletele pline de bucuria de a dărui.

Acest proiect nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor noştri, cărora le mulţumim, atât noi, cât şi localnicii din Ursici, pentru implicare şi promptitudine: METRO (a oferit televizoarele), AUTO EUROPA (a asigurat transportul echipei cu o maşină de teren) şi Organizaţia Neguvernamentală „Free Mioriţa” (a oferit datele necesare pentru a ajunge la oamenii care aveau nevoie de acest sprijin).

TVR Timişoara va prezenta întreaga poveste în cadrul emisiunii „Vest Exclusiv” care va fi difuzată sâmbătă, 21 decembrie, de la ora 20.00.

 

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)

14:30 Spirit și credință

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara