loader
Foto

Măsuratul vacilor: bătutul untului și rețeta cașului proaspăt | VIDEO

"Sarea în bucate" vă prezintă unul dintre obiceiurile străvechi ale românilor, măsuratul vacilor. Și dacă unii ar crede că ai nevoie de metru de croitorie ori de tâmplărie, găleata este unitatea de măsură pusă la bătaie.

 

Când pun polonicul și lingura în cui, îi iau două vaci, mă retrag la sălaș să umblu sub cerul liber cu ele și să le grijesc...”, zice uica Mihai, tăvălit prin iarba verde de Teregova.

(w882) sarea in b

Și vedem cum se face cașul. Bătrâna casei întinde de cozonac cu brânză de vaci. Iar cea mai tânără bate smântâna ca să facă unt proaspăt. Întindem masă mare și sfințim bucatele căci popa Bica de la Teregova e de nelipsit în acest peisaj. Doar la Sarea în bucate, cu uica Mihai.

4:00 Descoperă vestul

7:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara