loader
Foto

Medicină privată în spitalele de stat?

Medicii vor putea oferi servicii medicale contra cost în spitalele de stat. Asta prevede, printre altele, un proiect de lege care a trecut deja de votul senatorilor.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Unii dintre doctorii din Timişoara sunt însă reticenţi şi suţin că aceste modificări ridică mai multe semne de întrebare.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii declară însă că schimbările nu sunt obligatorii şi că vor aduce doar beneficii pentru întreg sistemul sanitar.

Proiectul de lege vizează întreg personalul medical. Potrivit documentului, cadrele medicale vor putea oferi servicii medicale contracost, după orele de program, în cadrul spitalului de stat.

Unii medici timişoreni susţin însă că baza materială din spitale este limitată. În plus, doctorii susţin că spitalele de stat nu au dotările necesare pentru a concura unităţile private.

Conducerea Spitalului Judeţean din Timişoara vede însă cu ochi buni aceste modificări.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, dacă proiectul va fi pus în aplicare el nu va fi obligatoriu. În plus, susţin oficialii, modificările aduc beneficii pentru spital, pentru întreg personalul medical, dar şi pentru pacienţi-atât cei care plătesc cât şi cei care nu vor apela la serviciile pe bani.

De cealaltă parte, pacienţii susţin că sunt de acord cu plata unor taxe suplimentare în condiţiile în care tarifele rămân mai mici decât cele din clinicile particultare.

Serviciile medicale contracost din spitalele de stat vor putea fi plătite atât în numerar cât şi prin asigurări de sănătate private, acest proiect creând un mediu propice dezvoltării acestui sector.

Reporter: Simona Ivașcu. Imaginea: Dan Radivoi.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


10:00 Minorităţi în limba germană (R)

(Reluare)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)
 
Reducerea risipei alimentare | VIDEO

Reducerea risipei alimentare | VIDEO

publicat: marţi, 19 martie 2024

A fost promulgată legea privind reducerea risipei alimentare. Magazinele și supermarketurile vor fi obligate să vândă la preț redus alimentele ...

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

 

#tvrtimisoara