loader
Foto

Galerie foto

Politică și gastronomie în Maastricht, agricultură în Bourg-en-Bresse

"Turist în lume" vă invită în castelul Neercanne din Maastricht, locul în care s-a semnat Tratatul European, şi la o inedită expoziţie de păsări în Bourg-en-Bresse, Franţa.

 

Laura Dumbravă
Turist în lume

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Localitatea olandeză Maastricht a rămas celebră prin semnarea Tratatului European, prin care se punea bazele Uniunii Europene.

"Turist în lume" se oprește, preț de câteva minute, la castelul unde a fost semnat acest tratat, și unde, într-o cavă, se află un tablou cu 14 semnături, semnăturile celor care, cu mai bine de 20 de ani în urmă, au spus “Da” Uniunii Europene. Ne vom plimba și pe străzile pietonale sau vom poposi într-un restaurant pentru a afla o rețetă demnă de stelele Michelin.

An de an, în comuna Bourg-en-Bresse (partea de est a Franței) are loc o expoziție de păsări impresionantă. Crescătorii de păsări vin aici pentru a etala cele mai arătoase și gustoase păsări de curte care vor ajunge direct în oală.

Începută în urmă cu peste 150 de ani, această festivitate de premiere a avut rolul de a crește competitivitatea între crescători, și, implicit, a dus la o îmbunătățire a calității unui produs, aparent banal, dar care, o dată premiat, poate ajunge și la 150 de euro bucata.

Emisiunea "Turist în Lume" se difuzează pe TVR Timișoara, joi 26.02.2015 de la ora 21.00 (cu reluare vineri 27.02.2015 la ora 12.30) iar pe TVR 3 sâmbătă 28.02.2015 de la ora 15.00.

(w882)


12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Europa 360 (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara