Mimo Obradov
Născut la Timişoara, a absolvit Facultatea de limbi şi literaturi străine la Bucureşti, a lucrat în învăţămînt, la radio, iar în decembrie 1989, împreună cu un grup de voluntari, a înfiinţat Televiziunea Timişoara Liberă.
mimo dub
mimo TV crew
mimo studio
mimo dub
mimo TV crew
mimo studio

În perioada 1990 – 2001 a fost redactor al programului în limba sârbă la Radio Timişoara. Din 1996 colaborează cu TVR Timişoara, unde este angajat din anul 2001 în redacţia programelor pentru minorităţi. A conceput şi realizat emisiunea Orizonturi sârbeşti şi mai multe emisiuni muzicale (Musica Viva, Ritm Show, Coarda sensibilă, VIP-urile cîntă) iar în grila TVR 3 este prezent cu emisiunea Cap de afiş.

Încă din 1980, Mimo Obradov s-a lansat în presă publicînd articole despre curentele muzicale alternative, iar din 1990 este prezent cu recenzii, comentarii şi critică muzicală în publicaţiile din Timişoara. A scris şi a publicat lucrarea Istorii şi Story Rock în patru volume apărute între anii 1995 şi 2000. Prezintă concerte şi festivaluri de specialitate în cluburile şi pe scenele timişorene, realizează emisiunea Music Is The Best, la postul de radio Timişoara FM.

Pe canalele televiziunii publice TVR 3 şi TVR Timişoara realizează în prezent emisiunea în limba sârbă Orizonturi sîrbeşti şi emisiunea Cap de afiş, în care urmăreşte evenimentele muzicale majore, preponderent din sfera genurilor rock şi jazz. Pe parcursul anilor a descoperit şi a promovat o serie de formaţii şi muzicieni: de la Luna Amară (care a debutat la televiziune în studioul din Timişoara), Marcian Petrescu, Adrian Mărdan, Mădălin Luca, grupurile Persona şi Pragu de sus.

 

Arhiva articole
TVR Timișoara: Renasc satele bănățene | VIDEO
miercuri, 16 februarie 2022
Revitalizarea satelor bănățene depinde în mare măsură de cei care revin la vatra strămoșească, acolo unde au trăit bunicii și părinții lor, unde își regăsesc rădăcinile.
Concertul Discover Home al lui Erlend Krauser
luni, 29 aprilie 2019
Muzica lui Erlend Krauser degajă o atmosferă spirituală, exprimă fiorul singurătăţii, strigătul interior care tînjeşte să atingă şi să mişte alte suflete.
Re-tracing Bartok. Pe urmele lui Bela Bartok
vineri, 26 aprilie 2019
Lucian Ban, Mat Maneri & John Surman cântă la Timișoara și Sânnicolau Mare.
Aniello Desiderio la Festivalul internaţional de chitară de la Timişoara
sâmbătă, 20 aprilie 2019
Unul din concertele memorabile ale ediţiei din acest an a Festivalului internaţional de chitară de la Timişoara a fost cel susţinut de Aniello Desiderio.
Ceasul solar al sculptorului Sava Stoianov
luni, 26 martie 2018
Chiar dacă este mai puţin cunoscut publicului larg numele lui Sava Stoianov este gravat cu litere mari în galeria sculptorilor din România.
MARIUS PREDA - MISSION CIMBALOM
duminică, 25 martie 2018
Sonorităţi specifice etnosului românesc transpuse în formele specifice artei universale au ridicat instrumentul său favorit - ţambalul - la condiţia unui instrument solistic de jazz.
Sîrbii și Securitatea
luni, 19 martie 2018
Despre relaţiile comunității sârbe cu organele de represiune, cu Securitatea, s-a scris puţin pînă la cercetările istoricului Miodrag Milin.
Concert BILL FRISELL la Gărâna Jazz Festival 2017
duminică, 18 martie 2018
Bill Frisell a revenit după patru ani la Gărâna, secondat de basistul Tony Scherr şi percuţionistul Kenny Wollesen.
Spectacol de Sfântul Sava
marţi, 13 martie 2018
Între cele două mari sărbători creştine, cea a Naşterii Domnului - Crăciunul şi cea a Învierii - Paştele, sârbii îl sărbătoresc, în 27 ianuarie, pe Sfîntul Sava.
Concert BOBO STENSON la Gărâna Jazz Festival 2017
duminică, 11 martie 2018
Înregistrarea concertului său este însoţită şi de un scurt interviu.
Orizonturi Sârbești: Bata Marianov scrie cum cioplește
sâmbătă, 24 octombrie 2015
Sculptează aspru, cu ascuţime şi simţ estetic rafinat, cu grija ca și scriitura să-i fie înmuiată în sudoarea sufletului încercat și călit.
miercuri, 07 octombrie 2015
Tendinţa naturală în privinţa evoluţiei demografice a minorităţilor într-un mediu dominat de majoritate este de scădere a numărului populaţiei respective.
Un nou sezon la
vineri, 02 octombrie 2015
Oamenii cu o experienţă de viaţă bogată şi interesantă rareori îşi deschid sufletul în public iar atunci cînd o fac poveştile lor ne îmbogăţesc şi pe noi.
Interviu cu Ville Valo în avanpremiera concertului de la Timișoara
marţi, 28 iulie 2015
Formaţia finlandeză HIM va concerta în premieră la Timişoara, pe scena din Parcul Rozelor, vineri 31 iulie 2015.
Sărbătoarea Sfântului Vid la
vineri, 10 iulie 2015
Printre sărbătorile sîrbeşti care au dobîndit o importanţă tot mai mare în ultimii 25 de ani este şi cea a Sfîntului Vid.
duminică, 21 iunie 2015
Satul Variaş, centru de comună, a contribuit la afirmarea sîrbilor bănăţeni prin faptul că de aici provin mai multe personalităţi care au marcat acest spaţiu cultural şi geografic.  
Cap de Afiș: Concert PRO MUSICA 41
vineri, 29 mai 2015
Concertul de revenire al grupului Pro Musica a fost un act de recuperare a unor creaţii care nu au mai fost interpretate public de peste trei decenii dar şi un semnal că muzica bună trebuie împărtăşită unui public larg.
THY VEILS – Live in Elisabetin
vineri, 03 aprilie 2015
Concertul Thy Veils a fost înregistrat în Biserica Romano-Catolică din Piaţa Bălcescu din Timișoara.
duminică, 01 martie 2015
Singurul liceu cu predare în limba sîrbă din România funcţionează la Timişoara din anul 1990, dar învăţămîntul în limba sîrbă pe aceste meleaguri datează de 250 de ani.  
duminică, 22 februarie 2015
Concertul cunoscutei formaţii LEGENDE, din Belgrad, Serbia a avut loc în cadrul spectacolului organizat de Uniunea Sîrbilor din România cu ocazia sărbătoririi Sfîntului Sava, la Opera Română din Timişoara.  
Sîrbii l-au sărbătorit pe Sfântul Sava la Timișoara
duminică, 15 februarie 2015
Sfântul Sava este prezent în mijlocul sîrbilor pretutindeni în lume, constituind de-a lungul secolelor un fundament al naţiunii. Sîrbii îl venerează şi îl omagiază pe cel care le-a definit identitatea.
„Zilele culturii sîrbe” la Arad
sâmbătă, 07 februarie 2015
Manifestarea „Zilele culturii sîrbe” la Arad include, de ani de zile, şi un simpozion pe teme istorice la care participă istorici, scriitori şi publicişti din România, Serbia şi Ungaria.
Al Jarreau la JazzTM 2014
joi, 22 ianuarie 2015
Capul de afiş al celei de a doua ediţii a Festivalul Jazz TM a fost concertul unuia dintre cei mai apreciaţi cântăreţi de jazz ai tuturor timpurilor: Al Jarreau.
vineri, 12 decembrie 2014
Visul oricărui solist de muzică populară sîrbească din Banat este să cînte alături de marea orchestră de tamburaşi a RTV din Novi Sad.
Zilele culturii sîrbe la Timişoara
marţi, 02 decembrie 2014
Zilele culturii sîrbe la Timişoara au fost inaugurate printr-o festivitate ce a marcat prezenţa membrilor marcanţi ai comunităţii şi a unor înalţi demnitari.
luni, 24 noiembrie 2014
Vă invităm să descoperiți povestea unei comunităţi sîrbeşti, parţial izolată, de pe malul stîng al Dunării, în comuna Sviniţa, cu specificul ei, graiul, obiceiurile şi istoria proprie.
Se apropie concertul
vineri, 19 septembrie 2014
Pro Musica este una din formaţiile timişorene născute la începutul anilor 70 (cu primul concert susţinut în 1973).
luni, 14 iulie 2014
La "Ora de Vară" discutăm despre „Jazz Tm” şi „Ceau, Cinema!” sau despre o Timişoară din ce în ce mai culturală...
Hidden Orchestra pe scena JazzTM, la
vineri, 21 martie 2014
Organizatorii Festivalului JAZZ TM au adus, la prima ediţie, o reţetă interesantă în care au inclus atît reprezentanţi ai filonului clasic cît şi muzicieni şi grupuri din zona mai experimentală a jazzului, cum este şi grupul scoţian Hidden Orchestra.
joi, 13 martie 2014
Festivalul Plai oferă în fiecare an un program muzical diversificat susţinut de artişti eminenţi, capabili să cucerească publicul.
BaRock Acustic Live cu Ilie Stepan, Horea Crişovan şi Mario Florescu
miercuri, 05 martie 2014
Capul de afiş al celei de a doua ediţii a Festivalul Timişoara Baroc a fost concertul intitulat BaRock Acustic Live, susţinut de Ilie Stepan, Horea Crişovan şi Mario Florescu.
In memoriam Paco de Lucia
miercuri, 26 februarie 2014
Paco de Lucia, cunoscut ca cel mai mare chitarist de flamenco din lume, ne-a părăsit în 26 februarie 2014, în urma unui atac de cord suferit în Mexic. În 2007 a susţinut unicul său concert din România pe scena Festivalului Plai.
Concert de excepție Al Di Meola la
vineri, 14 februarie 2014
Al Di Meola a susținut nu demult cel de-al treilea concert la Timișoara.
Sărbătoarea Sfântului Sava la
luni, 03 februarie 2014
Rastko Nemanjic, primul arhiepiscop al Bisericii ortodoxe sîrbe din secolul al XII-lea, a fost şi întemeietorul primelor şcoli. Sanctificat cu numele său de monah, Sfîntul Sava este considerat patronul şcolilor sîrbeşti de pretutindeni.
Evenimentele sfârșitului de an la
marţi, 14 ianuarie 2014
În perioada de iarnă, comunitatea sîrbă a derulat o serie de manifestări culturale şi religioase specifice: concerte de folclor autentic şi cîntece spirituale, cinstirea poeţilor şi poeziei, expoziţii de arte plastice şi ritualuri religioase.
vineri, 10 ianuarie 2014
O zicătoare binecunoscută spune că omul sfinţeşte locul. Un exemplu concret vă prezintă reportajul intitulat „Oameni şi fapte”, realizat de colegii de la redacţia română a Televiziunii RTS Voivodina din Novi Sad.
luni, 30 decembrie 2013
Ediţia din 2013 a festivalului Plai a adus în faţa publicului un mix inspirat al sonorităţilor exotice, mai rar întîlnite pe scenele româneşti. Printre prezenţele care au impresionat s-a numărat şi muzicianul african Vieux Farka Toure.
Omul și natura la
luni, 16 decembrie 2013
Invitatul emisiunii este biologul expert Sretko Milanovici, muzeograf la Muzeul Banatului din Timişoara.
joi, 12 decembrie 2013
Românii din Banatul sîrbesc s-au afirmat nu doar printr-o activitate culturală bogată ci şi în viaţa sportivă a regiunii. Unul din cei mai cunoscuţi sportivi, campion în mai multe discipline sportive, inclusiv fotbal, este Panta Ardelean Băncilă.
Zilele culturii sîrbe la Timișoara
luni, 09 decembrie 2013
Uniunea Sîrbilor din România organizează anual o mulţime de manifestări culturale şi educative şi desfăşoară o bogată activitate editorială şi de presă.
La
sâmbătă, 07 decembrie 2013
La târgul de carte de la Belgrad am întâlnit şi o serie de scriitori, traducători şi oameni de cultură români şi sârbi din România, prezenţi pentru a promova şi întări relaţiile culturale între cele două popoare.
Comunicarea în epoca internetului la
joi, 05 decembrie 2013
Comunicarea s-a dezvoltat într-un ritm spectaculos în epoca informaţională, oamenii pot acum să comunice în timp real pe aproape toată suprafaţa planetei. Astfel s-a creat şi o nouă specializare: networking.
Festivalul de muzică veche la
marţi, 26 noiembrie 2013
Oaspeţi îndrăgiţi ai festivalului de muzică veche de la Timișoara sunt şi muzicienii din Serbia Katarina Aleksic şi Srdjan Stanic.
Fluierul de
vineri, 22 noiembrie 2013
Istoria popoarelor din această regiune se leagă şi se împleteşte cu geografia şi specificul biozoologic. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au crescut animale iar cei care plecau cu turmele de oi în transhumanţă îşi luau obligatoriu cu ei şi un fluier.
Toamna culturală la
miercuri, 20 noiembrie 2013
Asociaţia culturală „Beli bagrem” organizează în fiecare an câteva manifestări culturale şi educative. Preşedintele acesteia, dl. Milenco Luchin vorbeşte despre spectacolul programat în data de 2 decembrie în sala Capitol a Filarmonicii Banatul.
joi, 14 noiembrie 2013
Unul dintre cei mai populari interpreţi de new reggae, Patrice, german cu origini în Sierra Leone, a ţinut capul de afiş al ediţiei din 2013 a festivalului Plai din Timişoara.
miercuri, 13 noiembrie 2013
Sârbii din comuna Sânpetru Mare s-au gândit să organizeze o manifestare în care să fie desemnată cea mai bună răchie din sat.
marţi, 12 noiembrie 2013
Recent s-a desfășurat la Belgrad cea de-a 58-a ediţie a Târgului internaţional de carte.
 • 00:30
  Satul meu
 • 01:00
  Actual Regional
 • 02:30
  Selfie
 • 03:00
  Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual
 • 03:30
  Minorităţi în limba rromă
 • 04:00
  Descoperă vestul
 • 07:00
  Satul meu
 • 07:30
  Actual Regional
 • 09:00
  Tableta de sănătate
 • 10:00
  Minorităţi în limba rromă
 • 10:30
  Magazin minorități
 • 11:30
  Satul meu
 • 12:00
  Actual Regional
 • 13:30
  Selfie
 • 14:00
  Descoperă vestul
 • 14:30
  Întâlniri esențiale
 • 15:00
  Regatul Sălbatic
 • 15:30
  Minorităţi în limba maghiară
 • 16:00
  Prim plan obiectiv – direct
  prima parte
 • 17:00
  Telejurnal regional TVR 3
 • 17:30
  Arhiva TVR Timișoara
 • 18:00
  Telejurnal Regional TVR TM
  -direct
 • 18:30
  Istorii ascunse
 • 19:00
  ACTUAL REGIONAL – direct
 • 20:30
  Sarea în bucate
 • 21:00
  Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual
 • 21:30
  Minorităţi în limba maghiară
 • 22:00
  Prim plan obiectiv
  prima parte
 • 23:00
  Telejurnal regional TVR 3
 • 23:30
  Arhiva TVR Timișoara
 • 00:00
  Telejurnal Regional TVR TM
 • 00:30
  Istorii ascunse
 • 01:00
  Actual Regional
 • 02:30
  Sarea în bucate
 • 03:00
  Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual
 • 03:30
  Minorităţi în limba maghiară i