loader
Foto

Rock pentru Revoluţie în direct la TVR Timișoara

Rock pentru Revoluţie s-a intitulat evenimentul desfăşurat la Timişoara în februarie 1990 în entuziasmul care a urmat evenimentelor ce au schimbat soarta unei naţiuni.

 

În semn de solidaritate cu timişorenii, rockerii din Iugoslavia de atunci au venit să cânte şi să împărtăşească magia unui public avid dar cult (zeci de mii de antene erau orientate spre „sârbi“ înainte de decembrie 1989).

Formaţii ca Galija, Viktorija, Valentino, Bajaga i Instruktori şi timişorenii de la Pro Musica şi-au cântat refrenele în cor cu cele peste 4.000 de voci din sala Olimpia, iar la final au îngenuncheat toţi în faţa lumânărilor aprinse pentru cei ce nu au apucat să-i vadă şi audă, cei care au murit ca să fie liberi şi ca să fim liberi.

A doua zi avea să cânte şi grupul Riblja Čorba din Belgrad, într-un concert caritabil, de solidarizare cu cei ucişi ori răniţi.

Acum, la 25 de ani de la gestul de curaj şi sacrificiu din decembrie 1989, Rock pentru Revoluţie, e omagiul adus celor cărora le datorăm libertatea.

Phoenix şi Pro Musica din Timişoara, formaţii care au definit libertatea de expresie prin muzică rock în România, alături de Riblja Čorba şi Bajaga i Instruktori, care au constituit un model în anii cenuşii, vor afirma în faţa unei noi generaţii că jertfele nu au fost zadarnice.

Concertul rock va avea loc sâmbătă, 20 decembrie, ora 19.00 în Piaţa Victoriei din Timişoara şi va fi transmis în direct de TVR Timişoara şi TVR 3.


 

22:00 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara