loader
Foto

"Totul la Vedere": Cum se fraudează fondurile europene

În România se fură ca-n codru din fondurile europene, zice un raport recent. Comisia Europeană caută soluții noi: instituția Procurorului european, un parchet suprastatal care să cerceteze fraudarea banilor europeni.

 

Brînduşa Armanca
Totul la vedere

Fondurile europene sunt în România subiect de lamentație și de jaf. Pe cât de mic este procentul de absorbție, pe atât de numeroase sunt cazurile de furt din bani europeni, în directă relație cu corupția.

Comisia Europeană a găsit ca soluție de protecție fondarea unei instituții care se numește Procurorul european, un parchet suprastatal care poate cerceta cazurile de fraudare a banilor europeni.

Politicienii români nu par încântați de noua instituție, dar și cei din alte țări se opun. România zice că are instituții ca DNA care se ocupă de cazurile de fraudă.

La Totul la vedere este prezent punctul de vedere al DNA iar situația este dezbătută timp de o ora cu jurnaliștii de investigație Daniel Befu (Rise Project) și Sabina Mihăică (Pressalert) și cu un fost polițist, actualmente politician la primul mandat de parlamentar, Adrian Diaconu (PPDD). În legătură telefonică participă Cristina Guseth (Freedom House) și Alina Mungiu-Pippidi (coordonatoarea proiectului ”România curată”).

Emisiunea Totul la vedere este difuzată pe TVR Timişoara  joi 7.11 la ora 19.00 (cu reluare vineri 8.11 la ora 10.00).

14:30 Cult@art

15:30 Minorităţi

 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara