loader

Spirit și credință

Începută la iniţiativa TVR Timişoara sub genericul „Spiritul vremii”, emisiunea îşi propune să acopere cât mai obiectiv aria vieţii religios-spirituale din vestul ţării.

 

Sâmbătă, ora 14.30, la TVR Timișoara
Sâmbătă, ora 9:00, la TVR 3 - o dată la patru săptămâni

Preocupat de artele frumoase, de film şi muzică, devizele preferate ale lui Claudiu T. Arieşan, realizatorul şi moderatorul „Spirit si credinta ” sunt Credo ut intelligam „Cred ca să înţeleg” şi Ridendo dicere verum „Să spui adevărul cu un surâs pe buze”.

Rubricile permanente din studio sau de pe teren sunt concepute pentru a acoperi o gamă largă de evenimente cu tentă spirituală din aria lumii ecleziastice, a liderilor ierarhici şi de opinie, dar şi a oamenilor simpli, exponenţi ai „bunului simţ popular”.

De asemenea, năzuim şi la o iniţiere treptată şi "discretă" într-o tematică, precum cea a spiritualităţii naţionale şi universale, unde cunoştinţele sunt modeste pentru cei mulţi dintre telespectatori. Emisiunea nu se doreşte o altă (plicticoasă) tribună pedagogică, nici un curs de viaţă duhovnicească, ci un ghid orientativ, o oglindă a evenimentelor spirituale şi un îndreptar cât mai accesibil publicului larg.

Mentalitatea ce ne animă, ca realizatori ai acestei emisiuni, este una strict ecumenică, de încurajare a vieţii religioase şi a componentei spirituale în general, de înfrumuseţare a vieţii cotidiene. Se evită programatic orice conflicte sau polemici, în afara celor de idei, subliniindu-se elementele comune, pozitive şi constructive din toate ariile spirituale şi intelectuale.

Cât despre tonul prezentării, el se vrea unul lipsit de morgă academică sau de accente paternaliste, cât mai deschis şi cald, meritându-şi numele de „spiritual” din generic.

* Studioul teritorial Timişoara. Producător și moderator Claudiu Arieşan

 

 

12:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

13:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)

ARHIVĂ ARTICOLE

Rodica Costea și Cătălin Roba, la

Invitații ediției din 3 aprilie la "Spirit și Credință" sunt Rodica Costea și Cătălin Roba, promoteri de evenimente ...

Costel Balint, jurnalist și scriitor, invitat la

Invitatul acestei ediții este Costel Balint, jurnalist și scriitor

Prof. dr. Ingrid Nicolaescu, la

Invitata specială a acestei ediții "Spirit și Credință" este doamna profesor Ingrid Gabriela Nicolaescu.

 

#tvrtimisoara