Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES
Sarea în bucate
Sarea în bucate
PREZENTATORI
Aduce veselie dis-de-dimineaţă la matinalul „Regional Cafe” alături de Andrei Borosovici, ne face poftă cu reţetele tradiţionale din zona Banatului la „Sarea în bucate” şi ne tratează cu sfaturi medicale la „Tableta de sănătate”.
Un cooking show savuros. Reţeta? Se ia un bucătar bănăţean ocoş şi slobod la gură, uica Mihai, se asezonează cu o pofticioasă curioasă, Veronica Mihoc, se condimentează cu poveşti picante şi se serveşte pe nerăsuflate pe TVR 3 şi TVR Timişoara.

Sloganul emisiunii este:  “Stomacul deştept ţine mintea sănătoasă!”. Sarea în bucate este un show gastronomic care promovează specificul bucătăriei bănăţene. Cele doua gazde ale emisiunii îi ajută pe telespectatori să redescopere tradiţia Banatului.

Veronica Mihoc este o moldoveancă venită de la Iaşi, pentru care bucătăria bănăţeană este o adevărată necunoscută. “Uica Mihai nu numai că m-a invăţat să gătesc bănăţeneşte, ci m-a făcut să simt adevăratul gust al Banatului. Până la el nimeni nu m-a convins să renunţ la borşul acru pentru supa strecurată sau la pârjoalele moldoveneşti pentru fasirtele de Banat.”

Uica Mihai, reşiţeanul, este cel care îi descifrează  Veronicăi în fiecare emisiune cartea de bucate, prezentându-i câte ceva din bucătăria regiunii: reţete tradiţionale, secrete bucătăriceşti dar şi reguli şi principii nutritive pentru un stomac sănătos. "Cel mai fericit in urma emisiunii Sarea în bucate e Florin Mihoc, soţul Veronicăi.  Să-ţi dea Dumnezeu sănătate, uico Mihai,  mi-a zis într-o zi, că de când găteşte Vera cu tine după fiecare emisiune încearcă reţetele acasă şi acum mănânc şi eu ca bănăţanul”.

(w640)
Emisiunea Sarea in bucate e o reţetă memorabilă şi deopotrivă o poveste care se poate spune în jurul mesei. Întâmplări, poveşti dar şi personaje fascinante condimentează reţeta emisiunii.

Prin priceperea de bucătar şi darul de povestitor în grai bănăţean al lui uica Mihai, scoase la iveală de curiozitatea şi prezenţa de spirit a prezentatoarei Veronica Mihoc, Sarea în bucate este o reţetă de televiziune de succes, care a depăşit graniţele Banatului, fiind un produs media difuzat in întreaga Românie pe TVR3, dar şi în Ucraina, Serbia şi Ungaria, prin posturile publice regionale, pentru comunităţile de români.

Emisiunea Sarea în bucate a fost distinsă cu premiul special al juriului la Festivalul Internaţional al Programelor de Televiziune şi Radio pentru Minorităţi, Ujgorod, Ucraina 2009 cu episodul „Ţiganii de mătase”.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara vineri de la ora 21:00 (cu reluare sâmbătă de la ora 12:00) iar la TVR 3 sâmbătă, de la ora 12:00.

Sarea in bucate
Arhiva articole
Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Fără nici o preferinţă, îi ia pe rând la descâlcit, marcând gastronomic perioadele politice prin care a trecut România după ‘89.
Secretul bunătăților: binecuvântarea lingurii sau priceperea bucătăresei?
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
Echipa "Sarea în bucate" a ajuns în această ediție la Doclin, la familia Sălăjan.
Marţi, 17 Noiembrie 2015
În această săptămână la "Sarea în bucate", Uica Mihai a vrut să scrie Constituția stomacului.
Vineri, 30 Octombrie 2015
TVR Timișoara și TVR3 difuzează în aceste zile programe speciale, împreună cu toate celelalte studiouri regionale. Această ediție va fi reprogramată la o dată care va fi anunțată ulterior.
Apa de Dunăre și secretele ciorbei de pește
Joi, 22 Octombrie 2015
De mai bine de 10 ani, la Moldova Nouă se organizează Festivalul Ceaunul de Aur.
Duminică, 11 Octombrie 2015
Despre Svinița se spune că este raiul smochinelor, căci ele cresc în clisură precum se coc smochinele în Grecia.
Război între lubenița de Gottlob și pepenele de Dăbuleni!
Duminică, 04 Octombrie 2015
Pepenele oltenesc zis și harbuzul moldovenesc ori lubenița de Banat este unul dintre fructele cele mai iubite de români.
Din 10 octombrie un NOU sezon SAREA IN BUCATE!
Miercuri, 16 Septembrie 2015
Deschidem din nou cartea de bucate la capitolul mâncare tradițională și vă surprindem cu cele mai năstrușnice rețetare din bucătăria Banatului.
Vineri, 13 Februarie 2015
Ciorba de praz înmămăligată îmbină pe de-o parte ingrediente specifice Moldovei și Olteniei, precum prazul şi mămăliga, cu priceperea în bucătărie a bănăţanului.
Joi, 05 Februarie 2015
Purtați prin Oravița de amintirile tinereții lui uica Mihai, din vremea când era dansator la Ansamblul Semenicul, am descoperit un loc plin de farmec și emoție.
  • 21:00
    Sarea în bucate.
    Mâncare la ceaun gătită la ferma de bivoli din Pecica
  • 21:30
    Telejurnal regional
  • 22:00
    Retransmisie TVR