Siteul tvr.ro foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de utilizare a cookies. Afla mai multe accesand POLITICA COOKIES Vezi și Politica de Confidenţialitate care face referire la modul în care colectăm, folosim şi partajăm datele dumneavoastră pentru a va oferi serviciile TVR precum şi modul în care folosim platformele sociale.
Sarea în bucate
Sarea în bucate
PREZENTATORI
Aduce veselie dis-de-dimineaţă la matinalul „Regional Cafe” alături de Andrei Borosovici, ne face poftă cu reţetele tradiţionale din zona Banatului la „Sarea în bucate” şi ne tratează cu sfaturi medicale la „Tableta de sănătate”.
Un cooking show savuros. Reţeta? Se ia un bucătar bănăţean ocoş şi slobod la gură, uica Mihai, se asezonează cu o pofticioasă curioasă, Veronica Mihoc, se condimentează cu poveşti picante şi se serveşte pe nerăsuflate pe TVR Timişoara.

 

Sloganul emisiunii este:  “Stomacul deştept ţine mintea sănătoasă!”. Sarea în bucate este un show gastronomic care promovează specificul bucătăriei bănăţene.

Cele doua gazde ale emisiunii îi ajută pe telespectatori să redescopere tradiţia Banatului.

 

Veronica Mihoc este o moldoveancă venită de la Iaşi, pentru care bucătăria bănăţeană este o adevărată necunoscută. “Uica Mihai nu numai că m-a invăţat să gătesc bănăţeneşte, ci m-a făcut să simt adevăratul gust al Banatului. Până la el nimeni nu m-a convins să renunţ la borşul acru pentru supa strecurată sau la pârjoalele moldoveneşti pentru fasirtele de Banat.”

Uica Mihai, reşiţeanul, este cel care îi descifrează  Veronicăi în fiecare emisiune cartea de bucate, prezentându-i câte ceva din bucătăria regiunii: reţete tradiţionale, secrete bucătăriceşti dar şi reguli şi principii nutritive pentru un stomac sănătos. "Cel mai fericit in urma emisiunii Sarea în bucate e Florin Mihoc, soţul Veronicăi.  Să-ţi dea Dumnezeu sănătate, uico Mihai,  mi-a zis într-o zi, că de când găteşte Vera cu tine după fiecare emisiune încearcă reţetele acasă şi acum mănânc şi eu ca bănăţanul”.

Emisiunea Sarea in bucate e o reţetă memorabilă şi deopotrivă o poveste care se poate spune în jurul mesei. Întâmplări, poveşti dar şi personaje fascinante condimentează reţeta emisiunii.

Prin priceperea de bucătar şi darul de povestitor în grai bănăţean al lui uica Mihai, scoase la iveală de curiozitatea şi prezenţa de spirit a prezentatoarei Veronica Mihoc, Sarea în bucate este o reţetă de televiziune de succes, care a depăşit graniţele Banatului, fiind un produs media difuzat in întreaga Românie pe TVR3, dar şi în Ucraina, Serbia şi Ungaria, prin posturile publice regionale, pentru comunităţile de români.

Emisiunea Sarea în bucate a fost distinsă cu premiul special al juriului la Festivalul Internaţional al Programelor de Televiziune şi Radio pentru Minorităţi, Ujgorod, Ucraina 2009 cu episodul „Ţiganii de mătase”.

Emisiunea se difuzează pe TVR Timișoara, sâmbătă de la ora 18:30 cu reluare duminică de la ora 12:30 şi marţi, de la 21:00.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată online, pe pagina ediției respective.

Sarea in bucate
Arhiva articole
Găluște pe varză și pui în pită
Miercuri, 22 Mai 2019
La Deta, județul Timiș, Sarea în bucate a descoperit 2 rețete inedite din zestrea culinară a Banatului: găluște pe varză și pui în pită.
Crumpi cu zamă și becsinalt în zona Aradului
Sâmbătă, 02 Martie 2019
Pe vremuri, de post, crumpii cu zamă erau nelipsiți de pe masa bănățeanului, iar becsinalt-ul, o mâncare de influență ungurească era preferat duminica.
Haioș cu magiun de prune și stoarze cu nucă ori cu mac
Sâmbătă, 09 Februarie 2019
Sarea în bucate trage la moara lui Motorca din Gurahonț, unde sucim aluat de stoarze și împăturăm foi de haioș cu magiun de prune din grădină.
Mama Ana, 100 de ani, prezintă: Meniu de viață lungă
Sâmbătă, 02 Februarie 2019
Astăzi, scriem o poveste nouă la Sarea în bucate. Mama Ana de la Racovița tocmai ce a făcut 100 de ani!
Ciorbă ungurească îngroșată și tocană cu găluște răzălite
Duminică, 27 Ianuarie 2019
“Gătim împreună pentru o lume mai bună”, un proiect deosebit care sprijină copii cu dizabilități din Arad trebuia să ajungă și la Sarea în bucate!
Sandwich RECORD la Timișoara!
Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019
La 101 ani de funcționare, Cantina Socială din Timișoara sărbătorește cu un sandwich de 101 m!
De Sfântul Ion vă invităm la colac frecat cu mere și friptură la frisoare
Sâmbătă, 05 Ianuarie 2019
De Sfântul Ioan întindem masă mare la familia lui Ioan Știopon cu friptură la frisoare și colac frecat cu mere.
Pițărăi și baba Curcubăta, în Ajun de Crăciun la Teregova
Vineri, 21 Decembrie 2018
În Ajunul Crăciunului, Sarea în bucate vă propune o ediție specială! După ani de zile, uica Mihai se întoarce la Teregova să remomereze locurile și obiceiurile copilăriei în Ajun de Crăciun.
Roșii BIO uscate la borcan în ulei și pastă de ardei iute cu mirodenii de grădină
Sâmbătă, 15 Decembrie 2018
CUM SĂ CÂȘTIGI DIN PROPRIA PASIUNE! Sarea în bucate stă la povești cu doi producători de hrană BIO din Păuliș, județul Arad, despre cum și-au transformat pasiunea într-o mică afacere.
Ouă murate de prepeliță și friptură de prepeliță la tavă cu vin
Vineri, 07 Decembrie 2018
Premieră în rețetarul emisiunii Sarea în bucate: OUĂ MURATE de prepeliță! Eudochia Luca din Ghioroc, județul Arad ne predă în emisiune rețeta.
Bărcuțe de ardei iuți Jalapeno și gâscă cu sos de ciocolată cu ardei Habanero
Duminică, 25 Noiembrie 2018
Sarea în bucate vă invită la o ediție picantă, în care gătim cu ardei din top 10 cei mai iuți din lume.
Friptură de mistreț și ciorbă vânătorească cu gălbiori
Sâmbătă, 17 Noiembrie 2018
Sarea în bucate te provoacă să încerci o friptură de mistreț rumenită în untură, apoi înăbușită în sos de tomate și o ciorbă vânătorească din coaste de vânat cu gălbiori.
Conserve: sos rapid la borcan pentru domni și roșii umplute cu orez, ca la comuniști
Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018
Sosul de paste la borcan și rețeta de roșii umplute cu orez la conservă sunt în prim planul acestei ediții, Sarea în bucate.
Sarea în bucate: Ghiveci cu mirodenii, dat naibii!
Miercuri, 31 Octombrie 2018
Ghiveciul cu mirodenii și friptura de iepure la cuptor sunt vedetele ediției din această săptămână la Sarea în bucate.
Sarea în bucate împlinește 10 ani!
Miercuri, 24 Octombrie 2018
Punem adevărul pe masă, îl tranșăm cu cuțitul și îl servim într-o emisiune de succes! Ca de obicei...
Joi, 18 Octombrie 2018
Căzănar de serviciu e Nicolae Bondea din Miniș, județul Arad.
Sarea în bucate: ajungem la Miniș, în județul Arad
Sâmbătă, 13 Octombrie 2018
Batem podgoriile Minișului în vremea culesului, coborâm în crame, fierbem o gâscă în must și degustăm un vin asezonat.
Miercuri, 20 Ianuarie 2016
Fără nici o preferinţă, îi ia pe rând la descâlcit, marcând gastronomic perioadele politice prin care a trecut România după ‘89.
Secretul bunătăților: binecuvântarea lingurii sau priceperea bucătăresei?
Sâmbătă, 28 Noiembrie 2015
Echipa "Sarea în bucate" a ajuns în această ediție la Doclin, la familia Sălăjan.
Marţi, 17 Noiembrie 2015
În această săptămână la "Sarea în bucate", Uica Mihai a vrut să scrie Constituția stomacului.
Vineri, 30 Octombrie 2015
TVR Timișoara și TVR3 difuzează în aceste zile programe speciale, împreună cu toate celelalte studiouri regionale. Această ediție va fi reprogramată la o dată care va fi anunțată ulterior.
Apa de Dunăre și secretele ciorbei de pește
Joi, 22 Octombrie 2015
De mai bine de 10 ani, la Moldova Nouă se organizează Festivalul Ceaunul de Aur.
Duminică, 11 Octombrie 2015
Despre Svinița se spune că este raiul smochinelor, căci ele cresc în clisură precum se coc smochinele în Grecia.
Război între lubenița de Gottlob și pepenele de Dăbuleni!
Duminică, 04 Octombrie 2015
Pepenele oltenesc zis și harbuzul moldovenesc ori lubenița de Banat este unul dintre fructele cele mai iubite de români.
Din 10 octombrie un NOU sezon SAREA IN BUCATE!
Miercuri, 16 Septembrie 2015
Deschidem din nou cartea de bucate la capitolul mâncare tradițională și vă surprindem cu cele mai năstrușnice rețetare din bucătăria Banatului.
Vineri, 13 Februarie 2015
Ciorba de praz înmămăligată îmbină pe de-o parte ingrediente specifice Moldovei și Olteniei, precum prazul şi mămăliga, cu priceperea în bucătărie a bănăţanului.
Joi, 05 Februarie 2015
Purtați prin Oravița de amintirile tinereții lui uica Mihai, din vremea când era dansator la Ansamblul Semenicul, am descoperit un loc plin de farmec și emoție.
Rețetă de varză murată și supă din cotoare de curechi cu slăninuță friptă
Miercuri, 19 Noiembrie 2014
În această săptămână, echipa "Sarea în Bucate" a ajuns la Aurel Ștefănesc, un gospodar din Belinț care a început să cultive renumita varză în urmă cu vreo 6 ani.
  • 21:30
    Telejurnal Regional mimico gestual
  • 22:00
    Retransmisie TVR3 / offline//
  • 06:00
    SIMULCAST TVR 1
  • 09:00
    Descopera vestul
  • 10:00
    Magazin minorităţi
  • 10:30
    Regiunea în obiectiv
  • 11:30
    Actual Regional
  • 13:00
    Descoperă vestul
    - fillere regiune
  • 15:30
    Magazin minorităţi
  • 16:00
    Regiunea în obiectiv
    - direct
  • 17:00
    Telejurnal TVR 3
    (preluare)
  • 18:00
    Telejurnal regional
  • 18:30
    Actual Regional
    - direct
  • 20:00
    Descopera vestul
  • 21:00
    Selfie
  • 21:30
    Telejurnal Regional mimico gestual
  • 22:00
    Retransmisie TVR3 / offline//