Tableta de sănătate
Tableta de sănătate
Luni-vineri, ora 14.00, la TVR3

Tableta de sănătate este una dintre puţinele emisiuni în care medicii şi specialiştii sunt puşi faţă-n față cu publicul, martor al demonstraţiilor şi prezentărilor live despre cum să-ţi protejezi, practic, sănătatea.

Teme medicale de interes și invitați interesanți. Nu ne scapă nicio informație de ultimă oră și nu ne este frică să abordăm subiecte pe probleme medicale controversate.

Studioul teritorial Timișoara: Prezentator Ica Secoşan. Producător Veronica Mihoc, pentru edițiile difuzate luni la TVR3.

TVR Cluj, Craiova, Tg Mureș, Iași - în zilele de marți, miercuri, joi, respectiv vineri.

Tableta de sanatate
Tableta de sanatate
Arhiva articole
Tableta de sănătate: operație, chimioterapie sau radioterapie
marţi, 23 august 2022
Emisiunea #Tabletadesănătate poate fi urmărită  în fiecare joi, de la 14.30, pe TVR Timișoara sau pe pagina oficială de FB. Prezintă - Ica Secoșan, psiholog
Ce vrei să știi despre vaccinare? | VIDEO
marţi, 02 februarie 2021
Sunt protejat dacă fac doar o doză de vaccin? Ce se întâmplă dacă depășesc termenul de 21, respectiv 28 de zile pentru rapel? O întrebare lansată de telespectatori primește răspuns pe pagina Facebook TVR Timișoara.
joi, 29 octombrie 2020
Joi, 29 octombrie, de la 14.30,  TVR Timișoara v-a prezentat la  "Tableta de sănătate"  o discuție despre FUMĂTORI în pandemie.
#TabletaDeSanatate: Trusa de prim ajutor auto salvează vieți | VIDEO
miercuri, 22 iulie 2020
Deschidem trusa de prim ajutor auto și vedem utilitatea instrumentelor medicale împreună cu dr. Iulia Mircea Popa, specialist Medicina de Urgență.
#TabletaDeSanatate: Cum ne influențează psihicul #imunitatea | VIDEO
luni, 29 iunie 2020
Stările emoționale pe care le trăim zi de zi ne influențează organismul fără să ne dăm seama. TVR Timișoara vă invită să urmăriți la #TabletaDeSanatate o ediție despre relația dintre psihic și imunitate.
Tableta de sănătate: Șase zile de antrenamente ca să ieși FIT din izolare! | VIDEO
luni, 20 aprilie 2020
Această pauză obligatorie ne ajută să ne facem timp pentru noi! Nu stați doar în fața televizoarelor și telefoanelor.
Copilul tău consumă DROGURI? Cum îți dai seama? | VIDEO
marţi, 14 aprilie 2020
Vă invităm să urmăriți la "Tableta de sănătate" un interviu cu Mihai Gafencu, medic pediatru la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara.
Alimentația în post | VIDEO
luni, 13 aprilie 2020
Jurnalista Veronica Mihoc discută la "Tableta de sănătate" cu medicul nutriționist Iren Alexoi despre alimentația în post.
#CoronaVirus: Alimente care întăresc imunitatea | VIDEO
vineri, 03 aprilie 2020
Principala noastră armă de apărare împotriva infecțiilor este sistemul imunitar. Chiar dacă stăm acasă, trebuie să mâncăm sănătos. Medicul nutriționist Iren Alexoi ne dă câteva sfaturi la “Tableta de Sănătate”.
Te lași de fumat! Dar cum faci să nu te îngrași? | VIDEO
miercuri, 01 aprilie 2020
Fumătorii sunt mai expuși la infecția cu  #Coronavirus din cauza scăderii sistemului de apărare al plămânilor.
#SlăbescSănătos: Noi credem în mişcare
miercuri, 20 aprilie 2016
Raluca a început aventura la sala de fitness. Dincolo de o dietă bine aleasă schimbarea stilului de viață presupune și mișcare.
#SlăbescSănătos: Prima ședință de nutriție
sâmbătă, 16 aprilie 2016
Când îți dai întâlnire cu un nutriționist te aștepți la un frigider pe care trebuie să îl umpli doar cu verdețuri.
#SlăbescSănătos: Hidratarea este cheia succesului
joi, 14 aprilie 2016
Dincolo de un regim alimentar bine supravegheat, Raluca a început și un program constant de alergare. O oră, de trei ori pe săptămână ea este pe pista de alergare, indiferent de vreme.
Eu sunt Raluca și în trei luni voi scăpa de 15 kg pentru totdeauna!
duminică, 10 aprilie 2016
Am luat startul împreună cu Radu Bojan - antrenorul meu din cadrul SmartFit Studio Timișoara, Diana Amza - trainer-ul meu motivațional, Iren Alexoi- medicul meu nutriționist și o echipă de oameni extraordinari de la TVR Timișoara!
SLĂBEȘTE SĂNĂTOS cu TVR TIMIȘOARA!
vineri, 08 aprilie 2016
Din 8 aprilie TVR Timișoara lansează în cadrul emisiunii Tableta de sănătate, programul VREAU SĂ SLĂBESC SĂNĂTOS!
A dat jos 20 de kilograme în 5 luni
joi, 28 ianuarie 2016
După 3 ani îşi menţine greutatea prin respectarea unui stil de viaţă sănătos în ceea ce priveşte alimentaţia dar şi mişcarea.
miercuri, 20 ianuarie 2016
Din cauza tratamentelor constante cu antibiotice bacteriile devin mai rezistente, iar bolile cu simptomatologii din ce în ce mai grave.
Atenție la alimentele foarte mici, care pot fi ingerate de copii!
luni, 04 ianuarie 2016
Alimentele foarte mici, precum alunele, nucile sau semințele pot fi ingerate de copii și au existat cazuri în care au produs asfixierea.
Recoltarea de celule stem: o necesitate sau marketing?
sâmbătă, 28 noiembrie 2015
Celulele stem sunt o soluție posibilă pentru a le reda viața copiilor noștri în caz de boli grave, spun studiile.
marţi, 17 noiembrie 2015
Carnea roşie procesată a fost declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii ca fiind cancerigenă.
La
vineri, 06 noiembrie 2015
Celelalte teme sunt: frica de doctor, poliartrita reumatoidă și alimentele care te scapă de durere și avantajele dinților din zirconiu.
joi, 29 octombrie 2015
În această ediție mai aflăm că apa structurată poate înlocui apa de izvor și că durerile de cârcei pot să ascundă diverse boli.
Toamna este sezonul operațiilor de polipi
joi, 22 octombrie 2015
Dar când se aduce în discuție operația de polipi ca posibilă soluție pentru răcelile repetate ale copiilor, părinții intră în panică.
Cum stimulăm imunitatea în sezonul rece?
miercuri, 14 octombrie 2015
La "Tableta de Sănătate" discutăm teme de larg interes la începutul sezonului rece.
TABLETA DE SĂNĂTATE revine cu un nou sezon!
vineri, 02 octombrie 2015
Vă așteptăm cu subiecte noi, teme medicale de interes și invitați interesanți. Nu ne scapă nici o informație de ultimă oră și nu ne este frică să adordăm subiecte pe probleme medicale dintre cele mai controversate!
La
vineri, 09 ianuarie 2015
La rubrica de nutriție am aflat ce nevoi se ascund în spatele poftelor.
Condimentele sunt o sursă de sănătate
joi, 27 noiembrie 2014
„O jumătate de linguriţă de scorţişoara în 100 ml apă și pofta de dulce dispare.” Este doar unul dintre secretele unei siluete de succes.
vineri, 21 noiembrie 2014
În această ediţie am aflat, printre altele, că grimasele îmbătrânesc pielea, am discutat despre imunitatea din alimente și am învăţat cum pregătim copilul pentru vizita la dentist.
Scapă de dureri cu ajutorul masajului chinezesc al capului!
marţi, 18 noiembrie 2014
Există o multitudinine de tehnici de masaj al diverselor părţi ale corpului. Scopul unic al masajului este restabilirea stării de armonie biostructurală a pacienţilor.
Magneziul, duşmanul stresului!
luni, 17 noiembrie 2014
Deşi intră în categoria microelementelor, magneziul este foarte important pentru funcţionarea corectă a organismului nostru, participând la peste 300 de reacţii în corp.
joi, 13 noiembrie 2014
Dincolo de rolul gustativ pe care condimentele îl au în alimentația noastră, acestea sunt adevărate remedii naturiste.
Un nou sezon la
vineri, 04 aprilie 2014
În această primăvară, emisiunea "Tableta de Sănătate" are mai multe sfaturi, informații și răspunsuri la întrebările publicului său.
Tiroida e o glandă mică dar importantă pentru funcționarea organismului
marţi, 04 martie 2014
Tiroida, mica ”glandă fluture”, este foarte importantă pentru întregul organism pentru că este implicată în mai toate procesele metabolice care influențează starea noastră de bine.
Etnobotanicele sunt noua tentație a tinerilor și încă o îngrijorare pentru părinți
vineri, 28 februarie 2014
Etnobotanice - o denumire care ne duce cu gândul mai degrabă la suplimente naturiste pe bază de plante. Nimic mai fals! În spatele numelui realitatea se traduce prin otravă, substanţe chimice ce afectează sănatatea copiilor noştri.
joi, 27 februarie 2014
Această ediție a emisiunii "Tableta de Sănătate" are ca subiecte alimentația în cazul dereglărilor tiroidei, tehnicile noi de modificare a buzelor. Interviul emisiunii aduce în atenție boala Alzheimer.
Ce este intoleranța la lactoză și cum o putem ține sub control
luni, 24 februarie 2014
Te balonezi des, simţi o senzaţie neplăcută după ce mănânci produse lactate? Este posibil să suferi de intoleranţă la lactoză. Mai simplu, înseamnă că nu digeri cum trebuie lactoza sau zahărul din lapte.
miercuri, 19 februarie 2014
"Tableta de Sănătate" a avut ca subiecte joi, 20 februarie, intoleranța la lactoză și secretele tratamentelor de înfrumusețare prin injectarea cu acid hialuronic. Interviul emisiunii a readus în atenție problema etnobotanicelor.
joi, 13 februarie 2014
La "Tableta de Sănătate" învățăm să fim frumoase și mereu tinere. Cum? În această ediție a emisiunii, dr. Raul Chioibaș - chirurg estetician ne prezintă o tehnică neinvazivă de menținere a frumuseții feței.
De ce apar balonările și cum le putem evita
marţi, 11 februarie 2014
Balonările sunt senzații neplăcute care ne afectează viața de zi cu zi.
Cum combatem anemia feriprivă, denumită și carența de fier în organism
luni, 10 februarie 2014
Organizația Mondială a Sănătății clasează anemia feriprivă pe locul trei între carenţele nutriţionale, după carenţa calorică şi avitaminoza A.
Temele emisiunii
miercuri, 05 februarie 2014
Săptămâna aceasta am învățat de la "Tableta de sănătate" cum putem contracara anemia și evita balonările. De asemenea puteți afla și dumneavoastră cum putem întârzia îmbătrânirea feței.
Ce legătură există între emoțiile noastre și sănătate?
marţi, 04 februarie 2014
Dr. Iren Alexoi, gazda emisiunii "Tableta de Sănătate", discută cu  Alina Niță, specialist în terapii complementare, despre cum poate să ne ajute un terapeut în gestionarea emoțiilor.
Sfaturi practice pentru creșterea imunității
luni, 03 februarie 2014
Dr. Iren Alexoi, gazda emisiunii "Tableta de Sănătate", oferă tuturor telespectatorilor emisiunii o serie de sfaturi practice pentru prevenirea îmbolnăvirilor de sezon.
Emoțiile zilnice ne influențează starea de sănătate
miercuri, 29 ianuarie 2014
La "Tableta de Sănătate" descoperim în această ediție că există o strânsă legătură între fiecare organ în parte și stările pe care le trăim.
marţi, 28 ianuarie 2014
În noul format al emisiunii "Tableta de sănătate" inaugurăm în premieră la TVR o rubrică permanentă de medicină plastică  susținută de dr. Raul Chioibaș - chirurg plastician.
Din 30 ianuarie,
luni, 27 ianuarie 2014
Noul format al emisiunii "Tableta de Sănătate" o are ca gazdă pe d r. Iren Alexoi- medic nutriționist-dietetician și medic specialist Medicina de Familie.
Cum să avem o piele sănătoasă la
miercuri, 13 noiembrie 2013
Dermatologii spun că trebuie să lăsăm pielii timp să creeze anticorpii care să ne protejeze împotriva microbilor.
Despre bolile cardiovasculare la
miercuri, 06 noiembrie 2013
Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de deces la nivel mondial. Acestea sunt responsabile de mai multe decese în lume decât cancerul, insuficiența respiratorie cronică și diabetul zaharat, cumulate.
Kinetoterapia la
miercuri, 30 octombrie 2013
La prima vedere, postura incorectă, cu umerii aduși în față sau mersul cu capul aplecat, pare o problemă de estetică.
“Tableta de sănătate”- un nou sezon la TVR Timișoara
luni, 21 octombrie 2013
La TVR Timişoara a început în 26 octombrie noul sezon al emisiunii Tableta de sănătate, prima ediţie având ca temă menopauza.
 • 07:30
  Caravana TVR 3
 • 09:00
  Romanian International Dance Cup
 • 13:00
  Spirit și credință
 • 14:00
  Întâlniri esențiale
 • 14:30
  Film serial
 • 15:30
  Satul meu
 • 16:00
  Cântec și poveste
 • 17:00
  Timișoara CCE
 • 17:30
  Sarea în bucate
 • 18:00
  Lumea de aproape
 • 18:30
  5X5 minute de istorie
 • 19:00
  Romanian International Dance Cup – transmisiune directă
 • 23:00
  Timișoara CCE
 • 23:30
  Sarea în bucate
 • 00:00
  Lumea de aproape
 • 00:30
  Romanian International Dance Cup