loader
Foto

26 de ani de la Proclamaţia de la Timişoara

La "Ediţia de Vest" încercăm să aflăm ce s-a întâmplat în aceşti ani, cât de actuale mai sunt cererile din Proclamaţie.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Au trecut 26 de ani de la Proclamaţia de la Timişoara, document cunoscut mai ales pentru punctul 8, care cerea ca nici un fost membru al nomenclaturii Partidului Comunist Român sau al Securităţii să nu aibă dreptul de a lucra în funcţii publice pe o perioadă de 10 ani sau trei legislaturi consecutive.

La "Ediţia de vest" încercăm să aflăm ce s-a întâmplat în aceşti ani, cât de actuale mai sunt cererile din Proclamaţie şi cui i-a fost teamă de aplicarea acestor puncte.

Discutăm de asemenea despre reacţia Societăţii Timişoara legată de retragerea Ordinului „Steaua României” lui Tokes Laszlo şi despre oportunitatea înfiinţării unui Tribunal Penal Internaţional privind crimele regimului comunist.

Invitați în studio sunt Melania Cincea (redactor şef Timpolis), Cătălin Regea (membru în consiliul de conducere Societatea Timişoara) și Adrian Kali (istoric, participant la revoluţia din decembrie 1989).

Emisiunea "Ediţia de Vest" se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3, luni 14.03.2016, de la ora 17:00, cu reluare pe ambele canale marţi 15.03.2016 la ora 00:30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Înregistrarea emisiunii poate fi vizionată ulterior difuzării la link-ul de la începutul paginii.

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara