loader
Foto

70 de ani de la înființarea Universității de Vest

La "Regionalia" discutăm, luni, 17 februarie, despre manifestările prilejuite de cei 70 de ani de când fiinţează Universitatea de Vest şi despre un eveniment de neratat: o expoziţie dedicată Hertei Muller, la Timişoara.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Regionalia

Cei 70 de ani de existenţă ai UVT vor fi marcaţi de către o serie de evenimente, care vor culmina, în luna mai, cu o premieră timişoreană: o şedinţă a Consiliului Naţional al Rectorilor din România.

Invitaţi în platou sunt trei absolvenţi de marcă ai Universităţii amintite, mai exact Marilen Pirtea, actualmente rector UVT, prefectul judeţului Timiş, Eugen Dogariu şi Otilia Hedeşan, decan al Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie.

Expoziţia „Herta Muller: cercul drăcesc al cuvintelor” este o mixtură de fotografii de familie, documente, fragmente extrase din arhivele Securităţii. Pe scurt, o privire de ansamblu asupra vieţii şi creaţiei deţinătoarei Premiului Nobel pentru Literatură.

Discutăm despre expoziție cu jurnalistul Rodica Binder şi Alina Baciu, director al Centrului Cultural German din Timişoara.

Emisiunea se difuzează luni 17.02.2014 la ora 17.00, simultan pe TVR3 și TVR Timișoara.

16:00 Forum economic

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara