91 de primării din Timiș în grevă
joi, 30 aprilie 2015
Greva generală din administraţia publică locală a reuşit să solidarizeze in jur de 3.500 de salariaţi care au aderat la Organizaţia Sindicală a Primăriei Timişoara şi a Serviciilor din subordine.

În judeţul Timiş din cele 99 de primării 91-a s-au aliniat la acţiunea de protest. Nota discordantă face Primăria Timişoara unde un singur angajat a semnat pentru grevă.

La primăria timişeana Dumbrăviţa angajaţii aflaţi în grevă se plâng că au salarii minime pe economie şi un volum de muncă dublu sau chiar triplu. O mână de oameni trebuie să facă faţă solicitărilor care vin din partea celor aproape 13 mii de localnici.

Deşi în zi de grevă ar trebui să se ocupe doar de urgente, cum ar fi eliberarea certificatelor de deces, funcţionarii au mai facut concesii pentru unii solicitanţi.

Cei mai vehemenţi au fost angajaţii primăriilor din localităţile care au avut cel mai mult de suferit în urma tăierilor salariale.

Sindicaliştii se plâng că au rămas cu tăierile remuneraţiilor iniţiate de guvernul Boc. Este voba de al 13-lea salariu, prima de concediu şi suplimentările de post pe care nu şi le-au mai recăpătat. În plus funcţionarii din administraţia publică locală se consideră discriminaţi faţă de alte categorii de angajaţi pentru care s-au găsit resurse de creşteri salariale.

La organizaţia sindicală timişoreană de care ţine şi Dumbrăviţa, au aderat şi primării din alte judeţe decât Timişul (Arad, Caraş Severin, Hunedoara şi chiar Alba şi Bacău). Un total de 172 de primării aflate în grevă au fost comunicate Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie.

Reporter: Dalida Groza. Imaginea: Ion Vasile.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

 

 

 • 19:00
  ACTUAL REGIONAL – direct
 • 20:30
  Europa 360
 • 21:00
  Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual
 • 21:30
  Minorităţi
 • 22:00
  Preluare TVR3