loader
Foto

A început Festivalul Artelor, un eveniment dedicat artiştilor Timişoarei

Timp de o săptămână, muzicieni de toate genurile, dansatori, actori, pictori, sculptori, arhitecţi şi designeri vor expune sau vor face spectacol în faţa publicului amator de artă.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Evenimentele se vor desfăşura în parcurile din oraş şi la Grădina Capitol.

Festivalul îşi propune promovarea artiştilor locali şi totodată facilitarea accesului publicului larg la manifestări culturale. Ca atare, cele mai multe manifestări vor avea loc în aer liber iar intrarea la acestea este gratuită.

Evenimentul a debutat ieri seară cu ateliere de artă populară, de olărit şi jonglerii, expoziţii foto şi de pictură. Nu a lipsit nici Festivalul de Dans în stradă, o prezentare a diverselor stiluri de dans.

Festivalul Artelor este un eveniment organizat de municipalitate şi a ajuns deja la cea de-a doua ediţie.

Programul de astăzi al festivalului include lecţii de dans pentru publicul larg, performance de lectură, ateliere de caligrafie, proiecţii de film şi piese de teatru, expoziţii de obiecte hand-made şi ateliere de artă populară bănăţeană.

Reporter: Dite Dinesz. Imaginea: Adrian Covaci.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Regatul Sălbatic

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara