loader
Foto

Galerie foto

Alexandru Dabija montează pentru a treia oară la Teatrul German Timișoara

După spectacolele „Cântăreața cheală“ și „Nunta micilor burghezi“, numele său se va află pentru a treia oară pe afișul unei premiere a Teatrului German de Stat Timișoara.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Spectacolul „Bremen” are la bază motive din celebrul basm „Muzicanții din Bremen” de Frații Grimm. Textul pornește de la premisa că muzicanții din Bremen nu ar fi ajuns niciodată la Bremen, ci s-ar fi oprit, în drumul lor, la clinica de regenerare „Muzak”, unde muzica lor este folosită pentru terapia de regenerare celulară.

Se celebrează acum zece ani de când Cocoș, Măgar, Dulău și Mâță s-au stabilit la Muzak, iar cu acest prilej asistenții pregătesc o aniversare la care sunt invitate și personalități ale administrației orașului Bremen. Spectacolul va fi unul interactiv, ilustrat sonor de muzica Adei Milea. Decorul și costumele sunt creația Ioanei Popescu, iar mișcarea scenică este semnată de Florin Fieroiu.

Vine în emisiune, cu amănunte din culise, Lucian Vărşăndan, directorul Teatrului German de Stat din Timişoara.

Pentru Amalia Gaiţă, artist vizual, proiectul musical “Melting Sun”a venit din simpla dorinţă de a cânta şi de a împleti vizualul cu muzica. Melting Sun, aşa cum îi spune şi numele, îşi doreşte să fie o împrăştiere de lumină şi energie în cele mai ascunse locuri din noi.

Pentru Amalia muzica a fost dintotdeauna cel mai la îndemână mijloc de exprimare. Ca stil muzical, în Melting Sun se vor regăsi jazz-ul, blues-ul, rock-ul, influenţe soul, bossa-nova şi new wave. “Whales” este prima piesă din proiectul muzical propriu şi are deja un videoclip, la care tânara artistă a colaborat cu dansatorii Alina Ştefan şi Alex Pîntea.

Despre cum se împleteşte arta vizuală cu muzica şi, fireşte, despre “Melting Sun” vom afla chiar de la Amalia Gaiţă.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 4.05.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 5.05.2015 la ora 11.30.

(w882)

0:00 Telejurnal Regional TVR TM (R)

(Reluare)

0:30 Timișoara CCE (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara