loader
Foto

Galerie foto

Alexandru Pop iubeşte tradiţiile româneşti

Dragostea pentru tradiţii a simţit-o încă de mic. În copilărie a făcut mici obiecte din lut şi şi-a făurit singur o roată de olarit. Apoi a invăţat, aproape singur, să ţese la războiul de ţesut pe care l-a primit în dar.

 

Roxana Morun
Selfie

Lui Alexandru Pop, născut la Sebiş, în judeţul Arad, e greu să îi pui o etichetă. E tehnician dentar, e interpret şi culegator de folclor, ţese la războiul de ţesut, e croitor şi designer.

E un om care pune multă pasiune în tot ceea ce face.

Dragostea pentru tradiţii a simţit-o încă de mic. În copilărie a făcut mici obiecte din lut şi şi-a făurit singur o roată de olarit. Apoi a invăţat, aproape singur, să ţese la războiul de ţesut pe care l-a primit în dar. Ca să facă pe placul părinţilor săi a studiat Tehnică dentară, însă pentru că inima îi spunea altceva, după un an s-a mai înscris şi la Facultatea de Muzică şi Teatru din Timişoara, unde a absolvit secţia de Canto.

A început să culeagă folclor din zona lui natală, şi să îşi compună propriile piese. Concursurile l-au facut cunoscut iubitorilor de folclor, însă, curând a devenit cunoscut şi datorită faptului că era creatorul unor vestimentaţii inspirate din portul popular românesc.(w500)

Astăzi, Alex, militează pentru revalorificarea cânepii romăneşti, alături de Leontina Prodan, şi coase cămăşi din acest material, chiar în micul “Muzeu al cânepii”.

Suflet sensibil, ascultă poveţele ţi amintirile batrânilor, citeşte mult şi scrie poezie în grai.

Emisiunea "Selfie" se difuzează la TVR Timișoara sâmbătă 8.06.2019 de la ora 17.30 (cu reluare duminică 9.06.2019 de la ora 12.00 și marți 11.06.2019 de la ora 21.00 ) iar la TVR3 duminică 9.06.2019 de la ora 8.30.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalele digitale 85 UPC și 107 DIGI.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe canalul de YouTube @TVRTimișoara și pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și în playerul de mai sus.

(w882)

10:30 Magazin minorități (R)

(Reluare)

11:30 Satul meu (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara