loader
Foto

Ambulanța pentru Monumente: 600 de clădiri istorice stau să cadă | VIDEO

Povestea voluntarilor din Banat am urmărit-o pe “Drumuri aproape”, pe parcursul unui an. În episodul al doilea îi găsim la Giera și Bocșa.

 

Diana Bogea
Drumuri aproape

Povestea monumentelor aflate în stare de colaps și care așteaptă ajutor este departe de a fi la final. Peste 600 de clădiri Istorice din România sunt tot atâtea file de istorie, care conturează o epocă și care, odată readuse la viață, ar putea avea o nouă șansă, împreună cu comunitatea căreia îi aparțin.

(w882)

De ceva vreme acționează în România "Ambulanța pentru Monumente", o organizație care s-a dezvoltat deja la nivel național, cu ajutorul voluntarilor, și care pune în siguranță și în valoare clădiri vechi și valoroase, cu povești pe măsură.

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara