loader
Foto

Arild Andersen pe scena de la Gărâna la "Cap de afiș"

Arild Andersen este o legendă a jazz-ului scandinav.

 

Roxana Morun
Cap de afiș

Ediția din 6 decembrie, cu Arild Andersen, este disponibilă online pe TVR+

Contrabasistul care a cântat între anii ’67-’73 cu Jan Garbarek, a revenit în România, pentru a treia oară, pe scena Festivalului de Jazz de la Gărâna în 2013, într-o formulă de trio.

Împreună cu Tommy Smith, fabulos saxofonist scoţian (care a cântat alături de Chick Corea şi a fondat, în 1995, Orchestra Națională Scoţiană de Jazz, al cărei dirijor este şi astăzi) şi cu percuționistul italian Paolo Vinaccia, Andersen şi-a fermecat auditoriul.

Contrabasistul Arild Andersen consideră acest trio trupa sa ideală, datorită felului firesc în care cei trei muzicieni se completează.

Arild Andersen Trio a fost unul dintre grupurile care a ridicat publicul de “connaisseuri” de la Gărâna în picioare.

Concertul a fost înregistrat la festivalul de la Gărâna și este difuzat în cadrul emisiunii "Cap de afiș" pe TVR 3 vineri 6.12 de la ora 19.00 (cu reluare sâmbătă 7.12 de la ora 6.00) şi pe TVR Timişoara duminică 8.12 de la ora 17.00.

19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)

20:30 Drumuri aproape

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara