loader
Foto

Art Encounters 3-31 Octombrie 2015 la Timișoara

Cea dintâi ediţie a bienalei se intitulează Aparenţă & Esenţă.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Se va focaliza pe artiști care aparțin, într-un fel, culturii române și își au unele rădăcini în aceste sfere datorită originii, limbii sau referințelor artistice. Artişti care trăiesc și lucrează în România și în străinătate.

Art Encounters 2015 se concentrează, astfel, pe un anumit capitol din narațiunea multi-stratificată a artei contemporane, narațiunea română. Această ediție va acorda atenție artei românești din anii 1960 până în prezent și va urmări câteva din poveştile ei inerente.

Amănunte legate de concept, evenimente şi locaţii primim dinspre organizatori: Sorina Jecza, Suzana Vasilescu şi Ovidiu Şandor.

Şi pentru că sănătăţii sufleteşti (dobândită şi - sau mai cu seamă - prin cultură) îi este necesară asocierea cu o formă fizică pe măsură, vă aducem în vedere un sport nou pentru Timişoara.

E vorba despre padel. Este cunoscut drept sportul care îmbină punctele forte din tenis şi squash.

În 3 octombrie, în incinta Padel Center din Dumbrăviţa, puteţi lua contact cu ceea ce reprezintă acest sport. Va avea loc un campionat care este preima iniţiativă de acest fel din vestul ţării, pe care o datorăm Asociaţiei Via Rumania Cultura.

Ne este alături, în direct, Jose Miguel Vinals, preşedinte al asociaţiei amintite şi consul onorific al Spaniei la Timişoara.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 29.09.2015 la ora 20.00, cu reluare miercuri 30.09.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara