loader
Foto

Galerie foto

Arta ne îndeamnă să deschidem ochii şi să nu uităm

Lansarea volumului "Abolirea timpului buimac. Proze, scrisori, amintiri timișorene" semnat de Ioona Rauschan și Brîndușa Armanca va avea loc la Casa Artelor (str.A.Pacha nr.8) joi 22 octombrie 2015 la orele 19.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Cartea a apărut la Fundația Triade, iar evenimentul, așezat sub genericul Artă și memorie, face parte din manifestările complementare ale bienalei ArtEncounters.

Pe simezele Galeriei Pygmalion va putea fi văzută expoziția Timpuri, o retrospectiva a lucrărilor de artă plastică ale Ioonei Rauschan, stinsă din viață la Düsseldorf în 2010.

Gazdă a întregului eveniment va fi Radu Dimeca, fratele artistei, cel care va fi prezent si în platoul emisiunii, alături de Brînduşa Armanca, co-autoarea cărţii.(w500)

Premiera spectacolului “Monoloagele vaginului” , după Eve Ensler, va avea loc în 23 octombrie, de la ora 19, la Electric Theatre.

6 personaje, o singură actriţă. 6 femei obişnuite, a căror poveşti despre sexualitatea lor le face să devină extraordinare. Cu umor, vulnerabilitate, curaj, suferinţă, iertare şi speranşă aceste femei încearca să-şi găsească echilibrul în ţesătura de relatii cu lumea din jurul lor şi cu ele însele.

Un spectacol care vă provoacă să vă întrebaţi cum vedeţi femeia de lângă voi sau dinlăuntrul vostru. Povestim despre spectacol cu actriţa Alina Ilea, regizoarea Mihaela Lichiardopol şi cu Andreea Hulughiuc, manager Electric Theater.

În perioada 22 – 26 octombrie 2015, Asociaţia Culturală “Pentagon” va fi inițiatoarea și gazda celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineri “Copil în Europa”.

Gongul va bate joi, 22 octombrie, la ora 11.00 pe scena Teatrului “Merlin”, iar activitățile din zilele următoare vor fi împărțite în mai multe spații: Casa Studenților, Teatrul “Merlin”, Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Casa Armatei. Festivitatea de premiere a laureaților va avea loc luni, 26 octombrie, la ora 17.00.

În cadrul festivalului, trupele invitate vin să-şi prezinte aptitudinile dramatice şi artistice, dar și să învețe din secretele artelor scenice și performative de la profesioniști în diverse arte ale spectacolului.

Amănunte despre fetival ne va da Ana Maria Pandele, preşedinta Asociaţiei Culturale “Pentagon” .

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 21.10.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 22.10.2015 la ora 11.30.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

14:00 Descoperă vestul (R)

(Reluare)

14:30 Cult@art

 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara