loader
Foto

Galerie foto

Asociaţia “ArheoVest” şi Fundaţia „Pentru Voi”

Evenimentele organizate în această perioadă de către cele două ONG-uri sunt demne de reţinut.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Asociaţia ArheoVest, pe de-o parte, propune expoziţia tematică „Lucet Viator”.

2015 a fost decretat Anul Internaţional al Luminii, iar simezele vor celebra rolul arheologiei în scoaterea la lumină a artefactelor din zona Banatului.

Acestea au fost utilizate, de-a lungul vremii, în scop casnic, ritualic sau artistic. Cert este că au luminat viaţa oamenilor din preistorie până în prezent.

Cea de-a doua propunere ArheoVest este reprezentată de simpozionul „Interdisciplinaritate în arheologie şi istorie”, ediţia a treia, care este organizată in memoriam Florin Medeleţ.

Alături ne sunt, în direct, muzeograful Călin Timoc, Dorel Micle, vicepreşedinte al Asociaţiei ArheoVest şi Nicolas Leş, student la Facultatea de Arte şi Design din Timişoara.

Fundaţia Pentru Voi, pe de altă parte, organizează o nouă ediţie a Galei anuale. Ne readucem aminte, cu această ocazie, de faptul că serviciile acestei fundaţii sunt mană cerească pentru 200 de adulţi cu dizabilităţi şi pentru familiile acestora.

Despre importanţa unui asemenea serviciu în societatea timişoreană vorbim, în direct, cu preşedintele Fundaţiei Pentru Voi, Laila Onu.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 24.11.2015 la ora 20.00, cu reluare miercuri 25.11.2015 la ora 11.30. Vă reamintim că postul public regional TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

14:30 Cult@art

15:30 Minorităţi

 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara