loader
Foto

Galerie foto

Atelier de sculptură acustică la Timişoara

Timişoara are un artist care cântă la hang, Claudiu Lazarciuc. Acesta a deschis de curând un „atelier de sculptură acustică”, primul studio de muzică tămăduitoare din Timişoara.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Hang-ul este un nou instrument muzical al sec. XXI. Inventat în Elveţia în anul 2001 de către Felix Rhoner şi Sabina Scharer, hang-ul este o sculptură acustică ce se remarcă prin sunetele sale meditative, rafinate şi angelice.

Procesul de fabricare îmbină tradiţia clopotelor tibetane şi a panurilor metalice din Caraibe iar rezultatul este un sound fresh şi organic cu proprietăţi terapeutice.

Fiind produs manual într-un număr extrem de limitat faţă de cererea pieţei, obţinerea acestui instrument s-a transformat într-o adevarată odisee care poate dura uneori ani de zile. Toate acestea fac ca un hang să rămână încă o misterioasa pasăre rară a cărei apariţie şi prezenţă sonoră a răsturnat o lume întreagă.

Discutăm cu artistul din Timișoara care cântă la hang, Claudiu Lazarciuc. Acesta a deschis de curând un „atelier de sculptură acustică”, primul studio de muzică tămăduitoare din Timişoara.

Otvos Bruno este un tânar, student în anul al III-lea la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Facultatea de Horticultură şi Silvicultură, la specializarea peisagistică.

Marea sa pasiune, căreia s-a hotărât să îi dea curs, este fotografia. Povestim cu Bruno despre acestă pasiune, despre realizările de până acum şi despre proiecte de viitor.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 15.02.2016 la ora 20.00, cu reluare marți 16.02.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

3:30 Minorităţi în limba sârbă (R)

(Reluare)

4:00 Descoperă vestul

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara