loader
Foto

Galerie foto

Bărcuțe de ardei iuți Jalapeno și gâscă cu sos de ciocolată cu ardei Habanero

Sarea în bucate vă invită la o ediție picantă, în care gătim cu ardei din top 10 cei mai iuți din lume.

 

Veronica Mihoc
Sarea în bucate - România în bucate

Sarea în bucate vă face cunoștință cu un împătimit al ardeilor iuți.

Adrian Orza, fost viceprimar al Timișoarei, cultivă soiuri dintre cele mai exotice, având în colecția sa și pe campionul mondial al ardeilor iuți, cu 2.000.000 de unități pe scara Scoville, Carolina Reaper.

Gătim bărcuțe de ardei iuți umpluți cu trei feluri de brânză care se vor rumeni în cuptor la 180 de grade. Timp în care punem la cale 3 sosuri colorate a căror nuanță se va intensifica prin combinația ingenioasă a fructelor folosite: ardei iute verde Jalapeno cu avocado, ardei iute portocaliu mexican cu kaki și ardei roșu Habanero cu ardei capia românești, copți și murați în oțet.

Cu fiecare dintre ardei folosiți creștem intensitatea iuțelii, dar cu pricepere de bucătar Adrian Orza ne face să simțim mâncând plăcere când pentru unii ar putea fi suferință.

Gândiți-vă că Habanero este în top 10 cei mai iuți ardei din lume. “Habanero doare, nu arde!”, spune Adrian Orza. Folosit cu știință, dă o aromă de senzație mâncării.

Îl împrietenim cu rețeta sosului de ciocolată pe care Uica Mihai o lasă cadou gazdei noastre. Asortat cu un piept de gâscă pregătit la cuptor, sosul iute de ciocolată e o nebunie culinară.

Toate dar și mai mult de atât, la Sarea în bucate! Să aveți poftă!(w500)

Emisiunea "Sarea în Bucate" se difuzează la TVR Timișoara sâmbătă 24.11.2018 de la ora 18.30 (cu reluare duminică 25.11.2018 de la ora 12.30 și marți 27.11.2018 de la ora 21.00).

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și mai sus.

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Selfie (R)

(Reluare)
 

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

 

#tvrtimisoara