loader
Foto

Galerie foto

Biserica din Crivina de Sus este cea mai veche biserică de lemn din Banat

Starea de degradare în care s-a aflat i-a determinat pe arhitecții și peisagiștii din AsoP, filiala Teritorială Vest, să se implice în salvarea ei.

 

Ionela Gogoț
Reporter Special

Biserica din Crivina de Sus este cea mai veche biserică de lemn din Banat. Starea de degradare în care s-a aflat i-a determinat pe arhitecții și peisagiștii din AsoP, filiala Teritorială Vest să se implice în salvarea ei.

Nu oricum, ci cu grija potrivită unei restaurări la un monument istoric de la 1676.

Fiecare bucată de lemn a fost studiată minuțios, și înlocuită, dacă a fost nevoie, întocmai după tehnicile meșterilor dulgheri din vechime.

Tot așa au așezat și piatra la temelia bisericii, reașezând, totodată, și viața socială și spirituală a comunității în jurul acestui lăcaș de cult abandonat de enoriași, cu ani buni în urmă, pe dealul Crivinei.

Emisiunea "Reporter Special" se difuzează pe TVR Timișoara, sâmbătă 8.12.2018 de la ora 19.00 (cu reluare duminică 9.12.2018 de la orele 13.00) iar pe TVR3 sâmbătă 8.12.2018, de la ora 17.30.

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.

(w882)

9:00 Cap de afiș (R)

(Reluare)

10:00 Minorităţi în limba italiană (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara