loader
Foto

Galerie foto

Bronhopneumopatia obstructivă cronică şi probleme ale coloanei

Bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC) este compusă în principal din două afecţiuni conexe - bronşita cronică şi emfizemul.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Fiecare dintre cele două boli este caracterizată prin obstrucţia cronică a fluxului de aer prin căile respiratorii şi la ieșirea aerului din plămâni.

Cu cât boala se agravează, respiraţia devine din ce în ce mai dificilă. Deşi boala poate fi ţinută sub control, momentan nu există un tratament care să vindece pacienţii de această afecţiune.

Dr. Cristina Molnar vine la „Ora de sănătate” cu amănunte legate de cauze, prevenţie şi modalităţi de tratament.

Durerea de spate este orice fel de durere sau disconfort care apare în partea din spate a trunchiului între pelvis şi gât. Este o problemă cu care se confrunta foarte multe persoane.

Ea poate apărea ocazional sau poate fi cronică, adică să dureze mai mult de trei luni. Durerea de spate poate fi localizată într-o anumită zonă sau poate apărea pe o porţiune mai întinsă a spatelui. Durerea localizată poate iradia sau extinde către ale zone ale corpului.

Discutăm aceste probleme ale coloanei alături de Dr. Steliana Hălmăgean, medic specialist neurolog.

Dr. Dan Ţigăran, medic primar urolog, ne va vorbi despre adenomul de prostata.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, luni 6.02.2016 la ora 18.30, cu reluare marți 7.02.2016 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

4:00 Descoperă vestul

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara