loader
Foto

Capitală Europeană a Culturii 2021: Premierele Timișoarei

Timișoara a avut până în prezent multe inovații, mai ales în domeniul tehnicii, despre care s-a vorbit mai puțin, dar care sunt de asemenea remarcabile.

 

Ionela Gogoț
Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii

Faptul că Timișoara a avut de-a lungul istoriei nenumărate premiere națioale, europene și chiar mondiale nu mai este o noutate pentru nimeni.

S-a tot vorbit despre Timișoara ca fiind primul oraș iluminat electric din Europa, despre faptul că în acest oraș a circulat primul tramvai electric de pe teritoriul României și despre faptul că aici s-a înființat o fabrică de bere încă din 1718.

Ei bine, Timișoara a avut până în prezent multe inovații, mai ales în domeniul tehnicii, despre care s-a vorbit mai puțin, dar care sunt de asemenea remarcabile. Cum este, de pildă, prima mașină de sudat șine de cale ferată, premieră mondială de care își leagă numele un reputat profesor al Universității Politehnica din Timișoara, Corneliu Micloși.

Despre toate acestea şi despre alte premiere realizate în orașul de pe Bega va vorbi istoricul Alexandru Radovan, în cadrul unui documentar realizat de Raico Cornea. Rămâneți pe TVR Timișoara, sâmbătă, 24 noiembrie, de la 19.30!

Emisiunea "Timișoara 2021, Capitală Europeană a Culturii" se difuzează pe TVR Timișoara, sâmbătă 24 noiembrie 2018 de la ora 19.30 (cu reluare duminică 25 noiembrie 2018 de la orele 13.30 și luni 26 noiembrie de la ora 21.30) iar pe TVR3 duminică 25 noiembrie 2018, de la ora 18.30 (cu reluare marți 27 noiembrie 2018 de la orele 13.30 și joi 29 noiembrie de la orele 0.30).

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv iar ulterior mai jos.

2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)

3:00 Telejurnal Regional TVR TM – mimico gestual (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara