loader
Foto

Galerie foto

Caravana Știrile TVR ajunge în Clisura Dunării, la Moldova Veche

Echipa TVR Timișoara petrece o zi în comunitatea de sârbi de pe Clisura Dunării. Participăm la pregătirile pentru revelion și vă arătăm cum decurge această zi în comunitățile sârbilor de pe Dunăre.

 

Andrei Borosovici
Ramona Boroșovici
Telejurnal Regional TVR Timișoara

În Caraș-Severin trăiesc aproximativ șase mii de sârbi. Cei mai mulți dintre ei s-au așezat pe Clisura Dunării. Chiar și numele de Clisură provine din limba sârbă, unde înseamnă defileu.

Sârbii din Moldova Veche sărbătoresc după datina străbună Anul Nou. Fără goana după cadouri și alergat prin supermarketuri, ci acasă, în familie.

Femeile se ocupă de bucătărie de la primele ore ale dimineții, în timp ce pe bărbați îi mai găsești și în ultima zi a anului la Dunăre. Fluviul îi ține legați de locul în care mulți dintre ei s-au născut.

(w882)

Aflați mai multe despre obiceiurile din zonă, dar și despre viata oamenilor din Moldova Veche în Jurnalul Regional TVR Timișoara de la ora 18,20 într-un interviu cu Matei Lupu, primarul orasului Moldova Noua și cu Adrian Moises, președintele Uniunii Sârbilor din Moldova Veche.

De asemenea în telejurnalul de la ora 20 echipa TVR Timișoara va trasmite în direct aspecte de la petrecerea organizată de sârbii din Moldova Veche.

(w882)

12:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)

13:00 Tur ghidat (R)

(Reluare)
 
Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

Silvia Răileanu a început să cultive tomate la Biled acum 8 ani într-o seră modernă. Acum a extins-o, e o seră semiînchisă hitech care aduce cele ...

Vineri, 5 aprilie, de la ora 16:00, la TVR Timișoara, am urmărit în direct o ediție "Cântecul de Acasă".

 

#tvrtimisoara