loader
Foto

Galerie foto

Câteva zile până la Festivalul Dramaturgiei Româneşti şi Timotion!

Festivalul Dramaturgiei Româneşti propune publicului său trei mari direcţii, într-o formulă care plasează teatrul românesc contemporan în context internaţional.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

FEST-FDR (Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești), eveniment organizat deTeatrul Naţional cu sprijinul Ministerului Culturii, al Primăriei Municipiului Timişoara și al Institutului Cultural Român, va avea loc între 15 și 22 aprilie și 6-13 iunie.

Festivalul propune publicului său trei mari direcții, într-o formulă care plasează teatrul românesc contemporan în context internațional în cel mai concret mod. Astfel, FDR se construiește ca o adevărată platformă a spectacolului de teatru pe text românesc.

ART OF AGEING – 1st EUROPEAN THEATRE AND SCIENCE FESTIVAL este un eveniment cu miză dublă.

Modulul de spectacol reunește cele cinci coproducții europene realizate în cadrul „The Art of Ageing” – proiect dezvoltat de European Theatre Convention cu sprijinul Comisiei Europene – Programul Cultura

Modulul teoretic se concentrează, la rândul său, asupra unui topic european actual de cea mai mare însemnătate: impactul îmbătrânirii populației; nu în ultimul rând, secțiunea FEST aduce spectacole în aer liber, performance-uri și spectacole de teatru-dans.

Modulul FDR, care începe miercuri, 15 aprilie, propune o serie de reprezentații de excepție, în selecția operată de teatrologul Oana Borș.

Cu amănunte despre spectacole vine Codruţa Popov, secretar literar al Teatrului Naţional Timişoara.

Timișoara este primul oraș din România în care joggerii amatori s-au organizat într-o comunitate care promovează alergarea și le oferă ajutor în mod voluntar începătorilor, celor care își doresc să facă mișcare pentru sănătate, printr-un eveniment: Timotion.

Aceasta este misiunea Alergotura, organizatorul principal al Timotion, un eveniment care va pune Timişoara în mişcare, în 25 aprilie 2015.

Uniți de ceea ce a devenit o pasiune comună, alergarea, membrii Alergotura și-au propus să aducă împreună mai multe organizații, instituții, persoane, pentru a crea un eveniment al orașului, în cadrul căruia să se bucure de beneficiile mișcării în aer liber și de ceea ce se poate construi împreună.

Toți cei care vor veni la Timotion au un prilej să fie generoși, să se implice în viaţa comunităţii, pentru a contribui la împlinirea unor proiecte locale. Fiecare participant va putea dona taxa de înscriere pentru unul dintre aceste proiecte.

Care sunt proiectele pentru care Timişoara se mişcă vom afla de la doi dintre organizatorii acestui eveniment, Cristina Potra Mureşan şi Olimpiu Porumb.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 8.04.2015 la ora 20.00, cu reluare joi 9.04.2015 la ora 11.30.

(w882)

12:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

13:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara