loader
Foto

Galerie foto

"Ceasul artelor": o antologie și o expoziție permanentă

Despre colecţiile permanente ale Muzeului de Artă Timişoara şi, într-aceeaşi măsură, despre vorbele de duh ale scriitorilor adunate, cu toatele, într-o antologie numai bună de păstrat pe noptieră.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ceasul Artelor

Povestim despre cea mai „proaspăta” expoziţie permanentă (construită din tablouri aflate în patrimoniul Muzeului de Artă), Arta Românească Modernă. Discuţia cu prof. univ. dr. Victor Neumann – director al Muzeului de Artă Timişoarava fi însoţită de imagini, în premieră, filmate în expoziţie.

În cea de a doua parte a emisiunii descoperim o antologie atipică, intitulată „Cu faţa la perete”. Atipică în sensul că au fost selectate (de către autorii Marius Aldea şi Bogdan Munteanu) status-uri haioase, nostalgice şi jucăuşe aparţinând unor tineri scriitori români.

Emisiunea “Ceasul Artelor” este difuzată pe TVR Timişoara  marți 26.11, la ora 20:30, cu reluare miercuri 27.11 la ora 11.30.

(w882)


 

 

 

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)

23:30 Arhiva TVR Timișoara

 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara