loader
Foto

Chiar şi câinii de rasă sunt abandonaţi de stăpâni

Numeroasele campanii de informare şi conştientizare derulate de asociaţiile de protecţie a animalelor par să nu fi dat rezultatul dorit la Timişoara.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Mulţi câini continuă să fie pierduţi sau abandonaţi. La adăpostul pentru animale numărul patrupedelor lăsate de izbelişte chiar a crescut în ultima perioadă. Anunţuri despre câini pierduţi sau abandonaţi se găsesc în număr tot mai mare şi pe internet.

Reţelele de socializare sunt pline de anunţuri de căini de rasă pierduţi sau abandonaţi. Fenomenul nu este de ieri, de azi. Printre patrupedele găsite pe stradă se numără şi Mars, aflat în custodia Asociaţiei Pieces of Heaven de cinci săptămâni, pe care nu l-a revendicat nimeni până acum.

Raluca Ceauşu (Asociaţia Pieces of Heaven): E ciobănesc german, linia orizontală cu fundul picat. L-am găsit în complex, dormea pe o canapea în fața unui hotel. Pe stradă se comporta ciudat. Nu știe să se ferească de mașini, se ia dupa trecători, e reticent cu alți câini, din comportament ne-am dat seama că a fost abandonat recent.

Serviciul de gestionare a câinilor afirmă că numărul animalelor fără stăpân creşte primăvara pentru că este sezonul de împerechere.

Câinilor comunitari li se adaugă cei ai căror proprietari ajung la concluzia că nu le mai trebuie patrupedul sau, pur şi simplu, nu este ceea ce şi-au dorit.

Adriana Tudor (Asociaţia EcoVet): Începe lumea să-și pună problema: mi-am luat un câine. Are un an- doi, e prea mare, mănâncă găinile sau nu reușesc să-l gestionez în curte și ce să fac cu el?

Adăpostul are 550 de locuri, iar numărul câinilor se apropie de capacitatea maximă. Administratorii spun că vor încerca să trimită o parte din ei la asociaţii din străinătate şi vor continua să organizeze târguri de adopţii.

Ionel Puşcaş (director adăpost): N-avem voie nici să eutanasiem, doar pe cei bolnavi. N-avem voie nici să facem reîntoarcere în teritoriu. O să prindem mai puțini, astfel încât numărul de câini care intră în adăpost să fie egal cu cei care pleacă.

Asociaţiile de protecţie a animalelor îi sfătuiesc pe cei care îşi doresc un câine să se informeze corespunzător despre obligaţiile care revin unui stăpân şi necesitățile rasei pe care şi-o doresc.

Reporter: Gabriela Stoian. Imaginea: Ion Vasile și Daniel Vlăduță.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


22:00 Forum economic (R)

(Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

 

#tvrtimisoara