loader
Foto

Circul alocaţiilor stârnește reacții și la Timișoara

Alocaţia mai mică de 10 euro pe care o primeşte un copil român ne-a adus locul doi la capitolul sărăcie în Europa, după Bulgaria.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Aproape jumătate dintre copiii României sunt expuşi riscului de sărăcie. Este un bilanţ îngrijorător care a făcut ca ong-urile să ceară majorarea alocaţiei pentru minori la 200 de lei.

În timp ce organizaţiile au invocat dreptul copiilor la o viaţă decentă, parlamentarii invocă un efort bugetar prea mare. Nu numai că nu au fost de acord cu mărirea alocaţiei la 200 de lei. Chiar şi dublarea sumei de 42 de lei a fost acceptată cu greu.

Alocaţia mai mică de 10 euro pe care o primeşte un copil român ne-a adus locul doi la capitolul sărăcie în Europa, dupa Bulgaria. Comparaţia cu celelalte state membre este şi mai puţin îmbucurătoare pentru noi. În Europa, alocaţia reprezintă un procent semnificativ din salariul minim. Noi avem doar 4%, în condiţiile în care Bulgaria are 8% din salariul minim, Ungaria la 18%, iar Italia la 25%.

Mihai Gafencu (președinte Salvați Copiii, filiala Timiș):  Suma e jignitoare. Nu reprezintă nici costul benzinei pentru un parlamentar pe zi. Noi am propus 200 de lei, ceea ce sigur că este un efort bugetar considerabil, dar sunt cheltuieli mult mai inutile care se voteaza.

Cei mai mulţi părinţi spun că nici nu pun la socoteală banii primiţi de la stat şi cred că dublarea alocaţiei este încă o jignire adusă celor mici.
Printre cei care au dat vot negativ dublării alocaţiei în comisia pentru muncă şi protecţie socială se numără şi deputatul PSD de Timiş Dorel Covaci. Contactat telefonic parlamentarul nu a dorit să îşi argumenteze votul, motivând că este ocupat.

Reporter: Ramona Boroșovici. Imagine: Florin Moldovan.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).


1:00 În prelungiri (R)

(Reluare)

2:30 Lumea de aproape (R)

(Reluare)
 
Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

 

#tvrtimisoara