loader
Foto

Clădirile din zona istorică a Timișoarei au nevoie de renovare

La "Ediţia de vest" am vorbit despre clădirile din centrul istoric al Timişoarei, mai exact despre lucrările de renovare care ar trebui făcute.

 

Cosmin Jitariuc
Ediția de Vest

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Clădirile istorice din Timişoara sunt în proporţie de peste 80 la sută într –o starea avansată de degradare.

Primăria pare că nu are cum să intervină, proprietarii nu se înţeleg între ei, iar cei care decid să îşi renoveze proprietăţile o fac de cele mai multe ori după bunul plac, fără să respecte regulile de urbanism.

Programele de finanţare nu funcţionează iar rezolvare pare să nu existe.

Invitați în studio pentru a discuta această temă sunt Nicolae Robu (primar Timişoara), Petre Olariu (preşedinte Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara) și Sorin Predescu (director Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Timiş).

Emisiunea se difuzează în direct, simultan pe TVR Timișoara şi TVR 3 luni 6.07.2015 la ora 17:00, cu reluare pe TVR3 marţi 7.07.2015 la ora 00:30.

22:00 Cântecul de acasă (R)

(Reluare)

23:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara