De Sfântul Ion vă invităm la colac frecat cu mere și friptură la frisoare
sâmbătă, 05 ianuarie 2019
De Sfântul Ioan întindem masă mare la familia lui Ioan Știopon cu friptură la frisoare și colac frecat cu mere.

În zi de sărbătoare, Sarea în bucate ajunge la Ioan Știopon și Carmen Biruescu, doi iubitori de Banat și de folclor care și-au crescut băiatul urmându-le exemplu.

Astăzi, Antonio cântă alături de părinții săi la Sarea în bucate, căci e sărbătoare în familie.

Ioan Știopon este sărbătoritul lunii ianuarie, fiind născut de Bobotează și având ziua numelui de Sfântul Ioan. Și cum sunt cunoscuți și îndrăgiți de multă lume, nu puțini sunt goștii care le trec pragul în aceste zile.

“Când ai goști mulți, colacul frecat cu mere e salvarea mea. Repede, simplu și foarte gustos!”, spune Carmen Biruescu.” Îl știu de la mama, doar că acum nu îi mai zice nimeni colac ci tartă. Dar mie nu mi-e rușine pentru că iubesc Banatul și tradițiile lui”.

“Eu nu m-am băgat niciodată la gătit. Eram mai degrabă cu întreținut atmosfera ... o doină, un acordeon...”, ne povestește Ioan Stiopon care ne-a și doinit așa cum nu știu să o facă mulți artiști populari consacrați. Numai bine pentru friptura la frisoare a lui Uica Mihai.

Emisiunea "Sarea în Bucate" se difuzează la TVR Timișoara sâmbătă 5.01.2019 de la ora 18.30 (cu reluare duminică 6.01.2019 de la ora 12.30 și marți 8.01.2019 de la ora 21.00).

Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ pe pagina canalului respectiv. Ulterior, emisiunea poate fi vizionată și mai sus.

(w640)


 • 20:06
  x5 minute de istorie
 • 20:30
  Selfie
 • 21:00
  Mării și Mărioare ! Spectacol folcloric
 • 22:00
  Preluare TVR3
 • 19:00
  În prelungiri
  - direct
 • 12:00
  În prelungiri
 • 18:30
  Tableta de sănătăte