loader
Foto

Galerie foto

Concertul Thy Veils „Live în Elisabetin” la „Ora regiunii”

În prima parte a emisiunii discutăm despre „Hotel PM”, spectacol în premieră la Teatrul German din Timişoara.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

Teatrul German din Timişoara propune iubitorilor acestei arte un spectacol de teatru –dans: „Hotel PM”.  Acesta va avea premiera în 7 martie 2015, de la ora 19.30 .

Spectacolul poartă semnătura coregrafei Andrea Gavriliu şi aduce pe scenă întâmplări absurde şi neaşteptate ce au loc într-o cameră de hotel. Musafirii hotelului descoperă spaţiul prin dans, explorând decorul cu toate elementele lui, camera de hotel devenind asftel un spaţiu simbolic în care trăirile umane sunt caricaturizate.

Cum s-a născut acest spectacol vom afla de la creatoarea lui, actriţa şi coregrafa Andreea Gavriliu, şi de la managerul Teatrului German, Lucian Vărşăndan.

Concertul Thy Veils „Live în Elisabetin” a fost înregistrat în 28 septembrie 2014, în Biserica Romano-Catolică din Piaţa Bălcescu din Timișoara. Protagonişti au fost Daniel Dorobanţu – instrumente electronice, producător, şi design vizual, Manuela Marchiş - voce, Ana Telea – chitară acustică şi electrică, Radu Pieloiu – tobe, percuţie şi shakuhachi.

Despre acest concert Mimo Obradov , scria în ediţia din 20.02.2015 a ziarului „Timişoara”: „Sunetul clopotelor în parcul bisericii de cartier, foşnetul tufelor, guguritul porumbeilor, zbărnîitul cărăbuşilor sau reactorul vreunui bondar rătăcit în vegetaţie, zidurile imense din piatră şlefuită şi cele două turnuri ce ameninţă cerul albastru cu vîrfurile lor ascuţite: Biserica romano-catolică din Elisabetin. Ecourile acestor senzaţii din copilărie l-au inspirat pe Daniel Dorobanţu să organizeze un eveniment special, un concert Thy Veils cu proiecţii video adecvate în spaţiul mare şi rece din interiorul templului.”

Povestim la „Ora regiunii” cu Daniel Dorobanţu despre acest concert născut din linişte.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timișoara, luni 2.03.2015 la ora 20.00, cu reluare marți 3.03.2015 la ora 11.30.

(w882)

7:30 Actual Regional (R)

(Reluare)

9:00 Piper pe limbă (R)

(Reluare)
 
Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

Casa Vulcanilor de la Densuș | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Descoperă Casa Vulcanilor, printre cele mai faine proiecte din Geoparcul Dinozaurilor, o bucurie pentru mici și mari în egală măsură.

Pregătirea pentru

Pregătirea pentru "corpul de vară" | VIDEO

publicat: joi, 18 aprilie 2024

Mai e puțin până la debutul sezonului estival, iar sălile de fitness au început să se umple de persoane dornice să arate cât mai bine în ținuta ...

 

#tvrtimisoara