loader
Foto

Galerie foto

Consecinţe ale migraţiei

MULTIKULT este un proiect pilot al Asociaţiei One Source concentrat în jurul experiențelor personale în raport cu anumite conjuncturi şi evenimente.

 

Roxana Morun
Ora regiunii

„Nu există alt district în Europa cu atât de multe grupuri etnice, asemeni Banatului.“

R.W. Seton Watson, Europe in the Melting Pot, Londra 1919

MULTIKULT este un proiect pilot al Asociaţiei One Source concentrat în jurul experiențelor personale în raport cu anumite conjuncturi şi evenimente. Acest proiect aduce cu sine o modalitate de a conserva istoria locală a comunităţilor din Banat.

Prin acest proiect este conservată şi promovată dimensiunea multiculturală a Banatului, având ca aliat valorificarea resurselor culturale şi a elementelor de identitate locală şi regională. Cu o structură demografică şi etnică dată de colonizările succesive, evoluţia acestei regiuni a fost determinată de diferitele grupuri etnice care s-au stabilit în diverse zone ale Banatului.

Vin la „Ora regiunii” cu detalii despre acest proiect Cristina Băican şi Horia Băcanu.

După ce a reuşit să aduca la Timişoara expoziția ”Minunata lume nouă - Case ale migranților români” (expusă la Iulius Mall între 12.10 - 05.11), Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Teritorială Timiş, şi-a propus să deschidă şi un dialog pe temele pe care această expoziţie le tratează, prin intermediul unui workshop internaţional.

La evenimentul ”Transnational Migration and its Consequences in Southeastern Europe” care va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie 2017, de la ora 10.00, la Casa Adam Müller-Guttenbrunn, vor fi prezenţi specialişti în studiul migraţiei şi a efectelor sale din mai multe ţări (Serbia, Croaţia și România). Ana Ionescu, de la OAR Timis ne va da toate detaliile.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, miercuri 1.11.2017 la ora 20.00, cu reluare joi 2.11.2017 la ora 12.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

(w882)

16:00 Forum economic

- direct

17:00 Telejurnal regional TVR 3 (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara