loader
Foto

Controalele ANAF le-au distrus afacerile!

Zeci de comercianţi se plâng că de când sunt “verificaţi la sânge” vânzările au scăzut, iar marfa li se strică pe tarabe.

 

Telejurnal Regional TVR Timișoara

Mulţi dintre ei au renunţat să mai vină în pieţele din Timişoara cu produsele din grădinile lor pentru ca nu le pot vinde fără facturi.

Trei echipaje ale inspectorilor ANAF verifică fiecare autoturism care intră sau iese din curtea pieţei de gros. Sunt verificate facturile şi marfa cumpărată, sau care urmează să fie descărcată aici pentru vânzare.

Verificările însă îi sperie pe cumpărători, spun comercianţii. Dacă înainte de controale în piaţa de gros din Timişoara veneau încă de dimineaţă sute de timişeni, acum numărul lor a scăzut simţitor.

Şi cei care cumpără sunt revoltaţi. Ei spun că veneau aici pentru a cumpăra produse autentice româneşti, crescute în curţile ţăranilor. Acum agricultorii nu mai vin să le vândă pentru că nu au facturi.

Şi în Deva controalele ANAF închid zilnic societăţi comerciale. O pizerie şi o cafenea au fost închise după ce s-a găsit un plus de aproximativ 100 de lei la ambele unităţi.

Peste 177 de magazine și localuri au fost închise în întreaga țară de agenții Antifraudă. Asta după ce a intrat în vigoare, de la 1 martie, o noua Ordonanță de Urgență care permite sigilarea societatilor comerciale pentru sume nejustificate găsite în casa de marcat.

TVR Timişoara a solicitat ANAF un punct de vedere cu privire la intensificarea controalelor, însă până acum nu am primit niciun răspuns .

Reporter: Ramona Carpenisan, Cristian Damiean. Imaginea: Florin Moldovan, Cristian Damiean.

Ştirile TVR Timişoara se difuzează zilnic de la orele 18,20 și 21,30 (de la ora 21,30 sunt transmise şi în limbaj mimico- gestual).

12:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

13:30 Selfie (R)

(Reluare)
 
Reducerea risipei alimentare | VIDEO

Reducerea risipei alimentare | VIDEO

publicat: marţi, 19 martie 2024

A fost promulgată legea privind reducerea risipei alimentare. Magazinele și supermarketurile vor fi obligate să vândă la preț redus alimentele ...

Duminica - 17 marie, ora de la ora 16:00 și 22:00, pe TVR Timișoara, a fost difuzată o ediție specială "Cântec și Poveste".

Felicia Stoian v-a invitat  la o nouă ediție live "Cântecul  de acasă" vineri, 15 martie, de la ora 16:00.

 

#tvrtimisoara