loader
Foto

Galerie foto

Copiii de astăzi sunt viitoarea generație activă de cetățeni europeni

Felul în care ei cresc și își dezvoltă personalitatea este încă departe, de prea multe ori, de standardele pe le-am dori respectate. Cum procedăm?

 

Europa 360°

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Reportajele din această ediție a emisiunii sunt produse de televiziunile publice din Franta, Italia și Polonia.

În Italia, Marinella Colombo a fost arestată de trei ori pentru răpirea propriilor copii. Sute de părinți divorțați de soții lor din Germania sunt confruntați cu situația de a pierde custodia copiilor. Părinții spun că aceasta este o discriminare care pune sub semnul întrebării aplicarea justiției în Uniunea Europeană.

Napoli este orașul din Italia în care crima organizată încă e stăpână pe străzi. Genny are 12 ani iar pentru mama lui, Anna, cea mai mare teamă este că băiatul ar putea să ajungă pe mâinile mafiei sau, și mai rău, să ajungă în mijlocul vreunui atac armat care să îi pună viața în pericol.

În Polonia există peste 200 de mii de tineri și copii ai căror părinți, unul sau amândoi, sunt plecați la muncă într-o altă țară. Libera circulație în Uniunea Europeană este o șansă pentru familii să aibă o viață mai bună dar are consecințe uneori dureroase în dezvoltarea tinerilor.

Șomajul în zona Salonic și nordul Greciei atinge 30% din populația activă iar efectele sunt devastatoare. S-a ajuns chiar la destrămarea unor familii iar primii afectați sunt copiii. Departe de agitația marelui oraș se află un sat care a devenit casă pentru copiii în dificultate. Ei au șansa de a trăi aici o viață lipsită de griji. (w235)

Urmăriți un proiect TVR Timișoara și Circom Regional finanțat de Parlamentul European.

Emisiunea “Europa 360” este difuzată duminică 22.02.2015 de la ora 19.30 pe TVR2 și pe TVR HD (cu reluare pe TVR2 luni 23.02.2015 de la ora 4:30) iar pe TVR Timișoara duminică 22.02.2015 de la ora 21:00 (cu reluare luni 23.02.2015 de la ora 12:30).

 

1:00 Actual Regional (R)

(Reluare)

2:30 Drumuri aproape (R)

(Reluare)
 
Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

Castrul roman Micia: arheologia clasică e însoțită de cea experimentală | VIDEO

Urmărim la "Istorii Ascunse" o ediție despre  cercetarea castrului roman Micia, descoperit la mijlocul anilor 1800. Realizator: Cristina ...

 

#tvrtimisoara