loader
Foto

Costel Balint, jurnalist și scriitor, invitat la "Spirit și Credință" | VIDEO

Invitatul acestei ediții este Costel Balint, jurnalist și scriitor

 

Spirit și credință

O personalitate complexă, dar nu mai puțin populară a vieții literar-culturale din Banat este gazetarul de forță, reporterul impetuos și scriitorul talentat Costel Balint, autorul unei pleiade de reconstituiri excelent documentate ale Revoluției din decembrie 1989, începută la Timișoara și apoi risipită pe drum, după cum susține domnia sa.

Numeroase sunt apoi romanele pseudo-documentare, ce îngemănează inspirat ficțiunea pură cu informațiile reale sau măcar plauzibile din lumile exotice evocate, precum Irak și Afganistan semnate de acest prolific și generos autor, îndrăgit de mulți, cotestat de unii, admirat însă unanim pentru hărnicie și travaliul imens ce îi permite să facă lansări măcar anuale în ultimele decenii.

Despre călătoriile de documentare ce pregătesc șantierele sale literare vom mai afla informații interesante precum și despre dificultatea cronică a depistării adevărului istoric în evenimentele relativ recente și apoi a popularizării sale cu temei și justificare.

.

10:30 Prim plan obiectiv (R)

prima parte (Reluare)

11:30 Harta secretă (R)

(Reluare)
 
TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

TVR, premiată la PRIX CIRCOM 2024

publicat: miercuri, 17 aprilie 2024

Premiul Young Onscreen Talent, oferit de TVR în memoria Vandei Condurache, i-a fost acordat unui jurnalist BBC. Péter Keresztes, videojurnalist ...

De-a lungul călătoriilor pe Drumuri aproape, multe au fost destinațiile pe care le-am găsit eu, și mai multe au fost cele care m-au găsit ele pe ...

Povești în rame | VIDEO

Povești în rame | VIDEO

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Valea Almăjului și Banatul Montan se regăsesc pe simezele Galeriei 5 din Timișoara, până în 12 aprilie, într-o expoziție-eveniment.

 

#tvrtimisoara