loader
Foto

Costel Balint, jurnalist și scriitor, invitat la "Spirit și Credință" | VIDEO

Invitatul acestei ediții este Costel Balint, jurnalist și scriitor

 

Spirit și credință

O personalitate complexă, dar nu mai puțin populară a vieții literar-culturale din Banat este gazetarul de forță, reporterul impetuos și scriitorul talentat Costel Balint, autorul unei pleiade de reconstituiri excelent documentate ale Revoluției din decembrie 1989, începută la Timișoara și apoi risipită pe drum, după cum susține domnia sa.

Numeroase sunt apoi romanele pseudo-documentare, ce îngemănează inspirat ficțiunea pură cu informațiile reale sau măcar plauzibile din lumile exotice evocate, precum Irak și Afganistan semnate de acest prolific și generos autor, îndrăgit de mulți, cotestat de unii, admirat însă unanim pentru hărnicie și travaliul imens ce îi permite să facă lansări măcar anuale în ultimele decenii.

Despre călătoriile de documentare ce pregătesc șantierele sale literare vom mai afla informații interesante precum și despre dificultatea cronică a depistării adevărului istoric în evenimentele relativ recente și apoi a popularizării sale cu temei și justificare.

.

19:00 ACTUAL REGIONAL – direct (R)

(Reluare)

20:30 Drumuri aproape

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

Marko Adzic: Actor de film | VIDEO

publicat: joi, 09 mai 2024

Joi, 9 mai, de la ora 14:00, la TVR Timișoara, urmărim o emisiune dedicată actorului Marko Adžić.

Cele mai populare hituri ale muzicii din Balcani, la

Unele dintre cele mai populare hituri ale muzicii din Balcani au răsunat în miercuri seară nu doar de pe scena "Banaton Festival" din Piața ...

 

#tvrtimisoara