loader
Foto

De Paşte… în Banat la Orşova cu Petrică Miulescu Irimică şi invitaţii săi!

Vă invităm să petreceţi a doua zi de Paşte pe plaiuri bănăţene, la Orşova. Gazda noastră este îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Miulescu Irimică.

 

Felicia Stoian
Cântec și poveste
Cântecul de acasă

Vă invităm să petreceţi a doua zi de Paşte pe plaiuri bănăţene, la Orşova.

Gazda noastră, îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Miulescu Irimică ne propune întâlnirea cu cântecul bănăţan din această parte a Banatului interpretat de: Mariana Boţoacă, Maria Petchescu, Nică şi Ştefan Constantin Moacă.

Aducem în emisiune şi prinos de cântec timişan din celălalt capăt al Banatului, mai precis de la Lipova – Arad…cu Carmen Popovici Dumbravă.

Păstrăm tradiţia şi la masa de Paşte prin grija doamnei bucătar Constanţa Burtan iar doamna profesor Dorina Murariu dă roata timpului înapoi şi ne povesteşte care au fost tradiţiile şi cum se petreceau de Paşte înainte vreme, bănăţenii din Orşova veche şi satele din jurul ei : Coramnic, Tufări şi Jupalnic.

În Banat prima duminică după Paşte numită Duminica Tomii sau Paştele Morţilor este sărbătoarea pomenirii celor dragi plecaţi în lumea fără de dor.

În ediţia specială De Paşte..în Banat, cinstim memoria interpreţilor bănăţeni Iovi Dionisie şi Dumitru Constantin, ascultându-le cântecele interpretate de Ciprian Pop.

Emisiunea specială "De Paște în Banat" se difuzează luni 13.04.2015 de la ora 15.00 pe TVR3 și de la ora 19.00 pe TVR Timișoara.


10:30 Forum economic (R)

(Reluare)

11:30 Timișoara CCE (R)

(Reluare)
 
Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

Marketingul online - Strategii de promovare | VIDEO

publicat: vineri, 29 martie 2024

Urmăriți  o ediție "Forum Economic" despre marketingul online, la TVR Timișoara.

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

Lalele, lalele... la Timișoara | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Recunoscută cândva drept orașul rozelor, Timișoara devine în această perioadă orașul lalelelor. Reporter: Dalida Groza

Forum Economic: Donații și implicare privată în comunitate | VIDEO

Discutăm despre donații și despre implicarea privată în viața comunității, acolo unde intervenția statului nu este posibilă sau este insuficientă.

 

#tvrtimisoara