loader
Foto

Galerie foto

Despre artă şi prietenie, la Timişoara - Capitală Culturală Europeană

În noul reportaj al emisiunii „Timişoara-Capitală Culturală Europeană”, telespectatorii TVR INFO au fost invitaţi, în 10 martie, de la ora 22.30, la un demers plastic pentru a-i descoperi pe marii artişti ai Timișoarei. Emisiunea s-a difuzat sâmbătă pe TVR3 și TVRi, iar la TVR Cultural, în cursul săptămânii.

 

Timișoara, capitală culturală europeană

Sculptorul Octavian Maxim deschide proiectul expoziţional „Amintiri necesare”. „Casa Artelor” (Direcția Județeană pentru Cultură Timiș) dă startul anului expozițional 2023 cu proiectul „Amintiri necesare” – o serie de 12 expoziții, desfășurate pe parcursul a 12 luni, demersuri plastice care au ca protagoniști plasticieni esențiali pentru existența artistică a urbei, dar care nu mai sunt printre noi.

CITIȚI ȘI: DESPRE TIMIȘOARA - CAPITALĂ CULTURALĂ, LA „INTRARE LIBERĂ” | VIDEO

(w882)

Prima expoziţiei ne aduce aminte de sculptorul şi profesorul Octavian Maxim, care a pregătit generații de artiști și care își dăltuia semnătura, în lemn sau în piatră, din două majuscule: O și M, adică „OM”. Așa era recunoscut în breaslă, ca OM, în primul rând. Pentru că artistul Octavian Maxim avea vocația prieteniei.

Valoroasele sale lucrări pe care le-a lăsat orașului său, Timișoara, le veți putea admira pe simezele Galeriei Pygmalion de Casa Artelor timp de o lună.

(w882)

În anul 2023, Europa are trei capitale culturale – Timișoara în România, Veszprem în Ungaria și Elefsina în Grecia.

Seria de reportaje „Timișoara 2023, Capitală Europeană a Culturii", produsă de Ionela Gogoţ şi Florin Mihoc, la Studioul TVR Timişoara, va urmări pe parcursul întregului an evenimentele excepționale care se vor desfăşura în orașul de pe Bega.

Accentul se va pune pe evenimentele din Programul Cultural 2023, dar și pe alte spectacole importante care se vor desfășura sub egida teatrelor, filarmonicii, muzeelor și a altor instituții care întregesc rețeaua culturală a orașului. Cu această ocazie, telespectatorii TVR vor descoperi memoria și identitatea Timișoarei, trăsături prin care orașul se definește și care îl fac unic între metropolele europene.

Emisiunea „Timişoara-Capitală Culturală Europeană” o puteţi urmări:

TVR Timișoara în fiecare joi, de la ora 18.30.

TVR 3 prezintă emisiunea sâmbăta, de la ora 8.00, iar la TVR Internațional, de la ora 12.30.

La TVR Cultural, de luni până vineri, de la ora 12.30.

La TVR INFO, vineri, de la orele 22.00 și 22.30.

19:30 Piper pe limbă
20:30 Teatru TV
 
In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

In Memoriam Tiberiu Ceia | VIDEO

publicat: vineri, 31 martie 2023

Joi, ora 20.30, la TVR Timișoara a fost difuzată o ediție "In Memoriam Tiberiu Ceia"    

Rețeta de scrob de post | VIDEO

Rețeta de scrob de post | VIDEO

publicat: joi, 30 martie 2023

Urmărim la TVR Timișoara o nouă ediție la "Sarea în bucate". Prezintă - Dan Liuț, realizator -  Veronica Mihoc.

Forum economic: Mașina second hand vs una nouă | VIDEO

Prea sărac pentru ceva ieftin. Se aplică, în România, pe piața auto.  Depinde însă de multe argumente, oferite în emisiunea "Forum Economic", la ...