loader
Foto

Despre Eminescu şi Shakespeare

Ziua Culturii Naţionale a fost sărbătorită astăzi la filiala Academiei Române din Timişoara.

 

Tania Stavilă Ţunaş
Ora regiunii

Alocuţiunile prezentate publicului au vizat subiecte legate de cultura şi creaţia românească. Eminescu, identitatea naţională, rolul instituţiilor culturale româneşti sunt cuvinte-cheie pentru labirinturi fără de sfârşit.

Despre importanţa a ceea ce numim, generic, cultură naţională, dezbatem în direct cu preşedintele Filialei Timişoara a Academiei Române, Acad. Păun Ion Otiman.

„În umbra lui Shakespeare” este titlul unui roman care s-a lansat, astăzi, la Timişoara. Autorul acestuia, băimărean, biolog şi om de afaceri, şi-a dedicat patru ani din viaţă (până acum) unor cercetări legate de viaţa şi activitatea unui personaj foarte important (care a trăit în umbră) din anii 1600: Johannes Banfi Hunyades.

Pare-se că eroul cărţii s-a aflat în imediata apropiere a lui Shakespeare şi, chiar mai mult, ar fi autorul cel adevărat al unora dintre piesele acestuia. Walter Uberhalt, semnatarul romanului despre care discutăm, ne este alături, în direct, dimpreună cu profesorul băimărean de literatură universală, Vasile Leschian.

Emisiunea "Ora Regiunii" se difuzează în direct pe TVR Timişoara, marți 17.01.2017 la ora 20.00, cu reluare miercuri 18.01.2017 la ora 11.30. Vă reamintim că postul TVR Timișoara poate fi recepționat și pe canalul 85 UPC digital.

De asemenea, la orele de difuzare, emisiunea poate fi vizionată în live streaming pe TVR+ la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-timisoara .

7:00 Izolați în România (R)

(Reluare)

7:30 În prelungiri (R)

(Reluare)
 
Ioan Fernbach, invitat la

Ioan Fernbach, invitat la "Spirit și credință"

publicat: duminică, 28 aprilie 2024

Despre maestrul Ioan Fernbach și despre multe altele vom vorbi în ediția specială a emisiunii "Spirit și credință" din 1 mai, de la ora 16:45, la ...

Spectacol canin la școală | VIDEO

Spectacol canin la școală | VIDEO

publicat: vineri, 26 aprilie 2024

Săptămana verde inseamnă activități ieșite din tipar in școlile din România, iar într-un colegiu din Arad, copiii au avut parte de o experiență ...

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

Misterul de la Cioclovina | VIDEO

publicat: luni, 22 aprilie 2024

Comoara de la Cioclovina a fost descoperită de arheologi cu ajutorul speologilor. Urmăriți o ediție "Istorii ascunse", realizată de Cristina Baican.

 

#tvrtimisoara